KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 7 September 2015

INI APA KES!!!! .... LEMBAGA ZAKAT SELANGOR NAFI TERIMA ZAKAT RM5 JUTA DARI DARUL EHSAN INVESTMENT GROUP (DEIG).



Lembaga Zakat Selangor (LZS) menafikan dakwaan menerima pembayaran zakat berjumlah RM5 juta daripada Darul Ehsan Investment Group (DEIG).

Dalam satu kenyataan, Ketua Pegawai Eksekutifnya, Hussin Mohd. Ali berkata, DEIG tidak pernah membuat sebarang pembayaran zakat kepada lembaga tersebut, malah hasil semakan juga mendapati tiada rekod ber­kenaan syarikat berkaitan dengan kerajaan negeri itu.

“DEIG belum lagi memenuhi syarat untuk menunaikan zakat perniagaan memandangkan sya­rikat tersebut baru ditubuhkan sedangkan salah satu daripada syarat untuk menunaikan zakat perniagaan adalah cukup haul,” kata kenyataan tersebut.

Sehubungan itu, Hussin me­negaskan, isu berkenaan DEIG adalah di luar pengetahuan dan tidak ada sebarang kaitan dengan LZS.

Sebelum ini, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Angkatan Rakyat Sedar (Aras), mendakwa wang bernilai RM5 juta itu telah diagihkan kepada beberapa Cabang PKR di beberapa negeri.

41 comments:

  1. Ini apa kes omakkau kutuk parti sendiri.tak apa la omakkau tegakkan keadilan tak kira siapa mereke.tu apa kes abg mat awal awal dah tolak hudud.apa nak kesah kan hudud pas je bkn hudud Tuhanpun.ramai kata tak pentingpun.putrajaya lg penting.kata rakan rakan bangsa lain lg penting byk la alasan lg.apa apa hal kita tengok la nanti bila oktober.ada bloq dah mula menyebarkan bau hancing.tak tahu la kalau ada yg kena kencing nanti bersedia sj la.tp apa apapun parti kuali awal awal lg dah kena goreng.permainan politik begitulah sgt memgelirukan.lihatlah dgn mata keimanan baru kita tdk tersesat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas kan parti gadai bini. Cita2 nak jadi macai Hamno. Rupanya setakat jadi penjilat Mat Monggol no wahid.

      Buka mulut, bau sushi...buka mulut bau suhi.. Jepong

      Lu kasi tengok amoi selfi.. Lu macai2 Cap sotong cemburu habis..klu gian pi Petaling Street..ramai amoi boleh selfi... Penghulu macai kepada macai semestinya Tontowi velfire dari Nik Abodoh 

      Tauke pil kuda... air ketum Kaoooo eat sotong..sotong kering pong ok....

      Hadi and Mokhtar Senik macam, takkan tak minta maaf kat orang kao fitnah kao barua..kao jebon.. tu. La ni dok cabar DAP. Wang hantaran kok lesap..nanti camno nak kawin dgn Humno. Alamak lupa la, pasgadaibini mana ada teluuuuuuuuurrr


      Delete
    2. omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid
      omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid
      omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid
      omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid
      omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid
      omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid
      omakkau dah jadi lalang sama mcm zahid

      omakkau kencing... sama mcm najib...
      omakkau kencing... sama mcm najib...
      omakkau kencing... sama mcm najib...
      omakkau kencing... sama mcm najib...
      omakkau kencing... sama mcm najib...
      omakkau kencing... sama mcm najib...
      omakkau kencing... sama mcm najib...

      page omak ni letak gambar dacing je la...
      page omak ni letak gambar dacing je la...
      page omak ni letak gambar dacing je la...

      Delete
  2. Mmg layak ia digelar parti kuali, pengerusi parti kuali adalah pakar goreng. Boleh tembus kuali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas parti kuali. Tokey dia pakar goreng pil kuda dlm kuali. Amno parti cangkul. Tokey dia boleh cangkul derma. Dua2 tokey ni baik punya dia punya goreng......

      Mahu lawan semua kawasan dap....hadoi.
      Babi pun boleh terbang.

      Delete
    2. ingatkan dah malu nak sokong dacing...
      rupanya masih ramai lagi yg masih setia dgn najib & pak2 menteri angguk najib...
      kahkahkah...

      tahniah omak alu2kan sangpurba dacing main kat laman ni...

      letak gambar dacing la kat page ni...

      Delete
  3. Dari duit dana 3b peninggalan tski le tu...hahaha kantoi...kantoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 B tu bukan duit Tski. Bukan duit bapak ko. Bukan duit derma. Kalu azmin nak guna utk bangunkan negeri selangor, bayar gaji kakitangan negeri.....kita tak kisah. Janji rakyat tak melarat hidup dlm khemah banjir mcm kelantan.

      Itu duit rakyat selangor. Itu bukan duit peninggalan Tski. Tski tak tinggalkan duit dia kat kita orang. Dia ambik ada la....

      Delete
    2. TSKI ada tinggal duit dia 3 bilion?
      Serupa ayam ada 7 kaki.....

      Delete
  4. MEMANG LA....BARU NAK OPERASI 2016 MEMANG LA BELUM KENA BAYAR ZAKAT. APA LA BENGAP AMAT OMAK KAU NEH....

    ReplyDelete
  5. menunggu ilmu2 sex dr anon.

    tk sabar2 ni...mana ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uihhhh....
      Ko pun ikut jugak ker?

      Delete
  6. Kah kah puak ni puak ajarsn pluralisma...mana dia nak tau pasal hukum agama nih...pluralisma main bedal jer....lgbt...masjid gay lesbian..kristian....syiah suma ada dlm ajaran pluralisma. ...mentor kat sg buloh itu prnganut pluralisma agama semua agama sama ajer tarafnye...islam kat mulut jer....hati yahudi pluralisme..pas dah kasi nyah sama puak anwarinas aljuboori skg masuk dlm GHB ... dlm UMNO pun ada puak anwarinas libral yg bermuka muka islam...UMNO perlu singkirkan puak anwarinas pluralisma dlm UMNO....anjing yahudi ada di mana mana puak ini....singkirkan anjing talibarut yahudi ini dalam PAS dan UMNO barulah melayu bersatu demi islam dan bangsanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokey dia kata...
      Dulu klu tak ikut pas jadi kapir.
      Hari tu klu tak ikut pas jadi barua.
      Baiahons al-walons pula kata pluralisme pulak.
      Otak baishons al-walsons dgn tokey pil kuda pun sama jugak.
      Patutla org kata parti kuali. Kuat sangat ikut tokey goreng pil kuda.

      Delete
    2. Uihhhhh....
      Pas ngan Umno nak bergabung demi Islam...
      Ada yang putus 7 wayar otak neh....
      Umno dah sokong hudud ker?

      Delete
    3. Anon 22.02,,,, cantik ulasan saudara,, teruskan,,saya akan menyokong saudara membusukkan ghb yg tinggalkan perjuangan islam hanya kerana taat pada Dap,,kerja gile tu.

      Delete
    4. ingatkan dah malu nak sokong dacing...
      rupanya masih ramai lagi yg masih setia dgn najib & pak2 menteri angguk najib...
      kahkahkah...

      tahniah omak alu2kan sangpurba dacing main kat laman ni...

      letak gambar dacing la kat page ni...

      Delete
  7. ini blog santai2 bkn manafaat sgt pun.

    ilmu2 sex lbh manafaat utk semua org termasuk omak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju.
      Tak la tambah dosa

      Delete
  8. Nak tanya satu, ke mana menghilang si Tony Puaka yg mukanya saling tak tumpah mcm babi hutan tu? Lama menghilang, biasanya setiap minggu mesti ada pendedahan baru. Dia pegi masuk hutan menyondol cari cacing ke?
    Bila sisatan mendapati dia terlibat dlm projek fitnah 1MDB dan nak jatuhkan kerajaan, terus babi hutan ni masuk hutan membabikan dirinya sebagai babi hutan. Memang tony puaka ni seekor babi hutan yg original.
    Babi hutan original ialah tony puaka si babi
    Memang babi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boring la ...
      Ko ni asyik nak cangkul duit derma aje.
      Sesekali kita goreng pil kuda kat kuali la

      Delete
  9. Begitu jugalah hinanya orang yang masuk kerja pakai cable. Mereka juga telah merampas hak orang lain. Bayangkan orang yang berusaha untuk skor 5A nak masuk sbap. Tiba-tiba yang sorang ni ayah dia call orang dalam minta masukkan anaknya yang tak cukup A. Akhirnya si skorer dipinggirkan kerana ayahnya cuma petani yang tidak berpengaruh.

    Begitu juga orang yang masuk kerja guna cable. Selalunya berlaku di jabatan negeri. Termasuk Kelantan yang suci. Jika nak masuk pejabat agama misalnya. Mereka akan tanya kenal siapa-siapa tak di sini? Kalau ada ayah , pakcik, sepupu maka confirm dapat. Menidakkan peluang orang lain yang bersaing secara adil. Jika jabatan agama pun mengamal cara tidak adil ini. Bagaimana jabatan lain?

    Bila DAP masuk penang ramai orang puji. Apabila orang yang tidak ada saudara mara boleh kerja di jabatan kerajaan negeri. Hidup DAP!

    KKEDEPAN (kembalikan degree berasaskan kepandaian , spm 5A degree dan guru, 3A-4A diploma , 1A-2A sijil, 0A buruh, pembantu rumah dan pekerja am). biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai. Adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangla yg potong buah sawit pun ada degree.

      Delete
  10. Banyak statement yang Hadi buat tak betul dan macam macan makan candu.

    1. Hadi kata nak tanding kawasan yang DAP tanding iaitu kawasan majoriti cina kerana DAP musuh no. 1 PAS. Jadi UMNO dan BN bukan lagi musuh yang harus di kalahkan?

    2. Hadi juga kata sesiapa yang keluar PAS wajib bertaubat, atau dihapuskan....
    Maksud Hadi, keluar PAS bermakna keluar dari Islam, maka wajib bertaubat dengan cara masuk PAS semula, kalau tidak akan dibunuh.

    3. Hadi juga kata DAP yang tendang PAS keluar dari Pakatan Rakyat, walhal beliau yang pelopor putuskan hubungan dengan DAP tanpa bahas di Muktamar, bermaksud membunuh barisan Pakatan Rakyat.

    Aku rasa Hadi ini ada identity crisis, kalau dulu dia yang pelopori untuk mengkafirkan orang UMNO dengan Amanat Ajaib beliau, sekarang mungkin ada Amanat baru.

    Hadi juga rasa cukup gembira bila PAS berjaya memerangkap bekas ahli dengan Bai'ah cagar Isteri Talak Tiga PAS.

    Banyak perkara yang pelik pelik akan berlaku di masa hadapan jika Hadi yang mereng otaknya masih presiden PAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg mereng otak itulah yg kau puja siang malam dulu. Kau ni jenis babi yg menyondol atas jalan tar.

      Delete
  11. Sha, betul ke cerita Ni? I rasa ragu ragu sikit post dalam blog u Ni. Gambar Kat tangkak Tu betul ke?
    Sha....Isu Utama Sekarang 1MDB, apahal pulak kita nak cerita pasal DEIG? Sokong umno nampak? Dah lupa ya kenapa blog Ni ditubuh dulu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEIG lagi celaka, pindah dana 30b ke dlm sykt 2 ringgit secara senyap. Tak publish kat sidang DUN pun.
      Yg bising bukan org umno tp, DAP babi & PKR.

      Delete
  12. woit
    dalam politik
    ini dipanggil lawak sotong
    lawak sotong hanya datang
    dari mat sotong
    tong tong tong

    ReplyDelete
  13. Kerajaan PAS Kelantan berhabis duit kerana bayar saman

    Hari ini khabarnya sebuah syarikat milik kerajaan negeri, iaitu Kompleks Perkayuan Kelantan (KPK) telah diperintanh oleh Mahkamah Persekutuan membayar ganti rugi kepada seorang individu (syarikat) bernilai lebih RM2 juta. Individu berkenaan tuan milik sebuah syarikat perkayuan telah mengemukakan saman kepada KPK, menuntut ganti rugi kerana dikatakan melanggar terma perjanjian kontrak dengan KPK.

    Katanya kes ini sudah lama berlaku tetapi ia tidak diselesaikan dengan baik menyebabkan individu atau syarikat berkenaan terpaksa mengheret kerajaan negeri ke Mahkamah. Mulanya kerajaan Kelantan diperintah membayar sekitar RM1 juta sahaja, tetapi kerana kedegilan akhirnya mahkamah memerintah bayaran sebanyak RM2 juta, termasuk faedah 4% setahun. Difahamkan juga cek untuk pembayaran itu sudah dikeluarkan hari ini?

    Selain daripada kes itu khabarnya masih ada lagi beberapa kes melibatkan KPK yang juga membabitkan kegagalan memenuhi perjanjian. Tindakan mahkamah sedang dijalankan. Tuntutan yang dikemukakan bernilai jutaan ringgit juga.

    Sebelum ini Kolej Islam Sultan Islam Putra (Kias) yang merupakan institusi pendidikan dibawah YIK telah kalah dalam tuntutan saman oleh seorang kakitangannya yang dipecat tanpa mengikut peraturan. Sebanyak RM200,000 Kias diperintah oleh Mahkamah Perusahaan membayar ganti rugi itu. Ada cadangan agar kes itu diselesai secara anak beranak tetapi ada pimpinan yang agah dan angkuh mencabar agar pegawai itu bawa kes itu ke mahkamah.

    Itulah sibuk nak membaruakan orang, hal undang-undang sepatah haram pun tak tau.

    Ikat serban tu bagi longgar sikit supaya udara segar senang meresap melalui ubun-ubun kepala dan dapat berfikir dengan waras.

    Duit bayar saman tu duit rakyat bukan duit gaji sendiri sedarlah sikit.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  14. Sha, Cuba u jumpa Hadi. I rasa dia Ada masalah sikit. Baru JE Anwar, Azizah dan Azmin (3A) umum untuk pertimbang pas dalam PR2.0 tup tup dia nak lawan DAP? Apa maknanya Tu? 1) dia dah nekad untuk bersendiri 2) dia hantar signal Kat Najib yang pas serius nak Ber ug dgn umno. 3) dia tak Percaya 3A. 4) dia dah dengar Khabar Angin Bahawa PKR sebenarnya acah JE nak Bagi pas masuk PR. 5) Bukan semua yang di atas tapi dia dah tak berapa betul disebabkan tekanan yang tak dapat dikawal dan diurus dgn betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg letih la nak bagi faham org yg tak faham persamaan logik.

      confirm PAS bolot sebahagian besar undi DAP, hasilnya MCA menang kembali mcm sebelum 2008.

      taknak bagi DAP menang tapi bagi MCA/Gerakan BN menang. mmg senteng la...

      Delete
    2. Yg kau susah hati Pas nak ber UG dgm umno apahal? Suka hati mak bapak dialah. Pas dah keluar PR, kau ni gila talak ke?
      Elok sgt Pas & umno ber UG, dua2 parti melayu Islam, PKR boleh ber UG dgn DAP komunis (dah ber UG pon).
      Nak tunjuk gila biar bertempat laa minah oooi.

      Delete
    3. ingatkan dah malu nak sokong dacing...
      rupanya masih ramai lagi yg masih setia dgn najib & pak2 menteri angguk najib...
      kahkahkah...

      tahniah omak alu2kan sangpurba dacing main kat laman ni...

      letak gambar dacing la kat page ni...

      Delete
  15. Org kafir mula gelisah bila islam bersatu.

    ReplyDelete
  16. Tuang Presideng nak lawan DAP & PAS tetap memenangkan BN. Macam anjing gila nak lawan serigala & menangkan babi hutan. Politik serabut apa ni, dulu PAS kata musuh utama BN? Macam corak SYIAH aje.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu lain...sekarang lain...dulu org gila ramai dlm pas. Skrg komunis dah kena halau dan dah masuk parti kuali/cangkul. Pro komunis dah jd betul2 komunis.

      Delete
    2. ingatkan dah malu nak sokong dacing...
      rupanya masih ramai lagi yg masih setia dgn najib & pak2 menteri angguk najib...
      kahkahkah...

      tahniah omak alu2kan sangpurba dacing main kat laman ni...

      letak gambar dacing la kat page ni...

      Delete
  17. Tuan presiden nak bagi macai meroyan je tu.bg ada idea sikit sbb mcm dah kering idea sgt kesian pulak.tuan presiden kata hari tu dap prpvokasi ni biar aku la pulak.3a dok pening je.pening tak apa lg jgn dok putar putar mcm nak.akhirnya kepala nak putus terputar.namun yg menjadi keanehan sekali adalah kenapa macai partipun belum lulus lg
    Dah beria ia nak tolak pas.jgn over confiden macai nanti 2×5 dgn tuan presiden jugak.mana mana la macai.jgn krn dendam semua berkecai.

    ReplyDelete
  18. Kalau kerajaan negeri Selangor nak saman. Dicadangkan saman pengalak fitnah Omak Kau' blogger.
    Kalau sape-sape baca artikel blogger Omak Kau', lepas ni baca 10 ayat terawal dan 10 ayat surah al-kahfi byk-byk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat sabu tak pernah kna saman fitnah ke? Guan eng tak pernah kna saman fitnah ke?

      Elok sgt kau jd barua DAP. Nnti buat kenduri panggil guan eng baca doa, bila mampus suruh kit siang baca talkin.

      Delete
  19. Omakkau The Best...

    ReplyDelete