KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Tuesday, 1 September 2015

SURAT PECAT SEBAGAI AHLI UMNO BERTARIKH ESOK TETAPI BERKUATKUASA HARI INI MENJADI PERBUALAN DIMEDIA SOSIAL


Surat pemecatan keahlian UMNO Anina binti Saaduddin No Ahli 02315624 No Kad Pengenalan 750401-02-6010 Cawangan Kampong Padang Masirat Bahagian Langkawi dari Setiausaha Agung UMNO Tengku Adnan Tengku Mansor bertarikh 2hb September 2015 tetapi sipenerima akui penerimaan bertarikh hari ini 1hb September 2015 menyebabkan ianya menjadi bahan lawak dan jenaka dikalangan penggiat media sosial.

Masakan perkara seasas ini boleh lakukan kesilapan sampai haribulan sudah tidak kenal lagi.

Anina Saaduddin - perwakilan wanita Umno Langkawi yang menyaman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak - terlucut keahlian Umno berkuatkuasa serta-merta.

Setiausaha Kerja Umno Datuk Abdul Rauf Yusof mengesahkan perkara itu dan berkata, keahlian Anina gugur kerana membawa hal berkaitan parti ke mahkamah.

"Secara automatik (keahlian Anina) dah terlucut berdasarkan Akta Pertubuhan parti sebab membawa hal parti ke mahkamah," katanya ketika dihubungi

89 comments:

  1. Parti Pekerja, parti dorman. Cuba buat complain kat ROS. Mana akaun???? Mana minit meeting ???

    Kalau tak da minta deregister.

    GHB kena check mate baik punya.

    Pati kena gantung, last2 kena join DAP. Lepas tu melayu reject GHB.

    Pi ROS, buat petiayen. Malam.ni Mat Shampoo nyanyi lagu Dlloyd la jawabnya.


    Amin. Minta2 Jadi. Biar padan muka GHB, sedut exhaust rocket

    Report jgn tak report okey. Parti Pekerja.akan. berkubur.

    Bye Bye GHB you lousy Jerk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pati tak aktif memang dah tak ada laporan akaun atau laporan / minit mesyuarat. Tunggu bagi aktif dulu baru laporan akaun dan minit mesyuarat dapat dibuat. Itupun selepas mesyuarat dijalankan. Bila belum mesyuarat macamana nak ada minit mesyuarat?

      Kena belajar hal pertubuhan/ persatuan/ parti jenis yang berdaftar ni.
      Jangan jadi mengong.

      Nak doa tu, doa la.
      tak ada sapa2 nak marah.

      Delete
    2. Aku banyak kerja aaaa....
      Ko pergi la report sendiri
      Duit tol aku bagi aaaa...
      Ajak bapakk ko skali aaa

      Delete
    3. Hang tengok munggu in ada NGO melayu akan buat petisyen kat ROS.

      Meraung la GHB. Amoyyyyy pujuk uncle huk huk huk

      Delete
    4. ok aku tunggu...
      tapi jangan ambik masa 2 bulan
      kang tak jadi report pulak
      mcm saman wsj tur....

      Delete
    5. Pecat!!!!jgn tak pecat!!! kurang sikit ahli umno...ABU...wakakakaka.....

      Delete
    6. Asal Amoy ajak Selfie

      Delete
    7. 2125....
      ni tajuk dia anina kena pecat la
      tajuk selfie tunggu la omak kau post dulu

      Delete
    8. hahaha.....pecat pecat tetapi saman tu jgn pula dibatalkan pula kalau tidak negara ini tak yah ada undang2 lagi sebab pemimpin salah guna kuasa dah nak berkuasa macam raja tak mahu lepaskan jawatan biarpun rakyat mahu beliau turun..........hancur politik malaysia kucar kacir rakyat harus berani ubah kerajaan skrg dari terus merosakkan kemakmuran negara yg semakin parah.

      Delete
    9. Ni sekor lagi indon ni
      Tak paham bahasa betol
      berapa kali nak bagitau
      kitaorang tak perlu lagi no2 ekor tu
      kita orang letak no akaun, derma bole masuk

      tak paham bahasa betol la indon nih

      Delete
  2. Secara tidak lansung, nampak sangat 'Fatwa Songsang' yang dikeluarkan oleh Si Punah-Sihat Geng Haprak Baru tu hanya sekadar mahu pemimpinnya mengutamakan jawatan semata - mata.

    Sekiranya pemimpin dikalangan Geng Haprak Baru tu jenis yang tidak mementingkan jawatan dan mengutamakan rakyat, kenapa pulak susah sangat diorang nak lepaskan jawatan?

    Dalam erti kata mudahnya, fatwa Si Punah-Sihat GHB tu hanya sekadar 'Matlamat Menghalalkan Cara' je sebab dia sendiri pun takde maruah! Semuanya untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri je. Bukannya untuk memperjuangkan rakyat sangat pun!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. La sekor lagi mengong neh...
      berapa kali nak cakap
      baca la perlembagaan
      kan dah buat parti baru
      maknanya dah lucut la jawatan tur
      nak letak jawatan apa lagi
      org mengong aje letak jawatan walaupun tak ada jawatan
      org mengong aje yg pecat orang yang memang dah terpecat otomatik

      tolonglah...jangan mengong sangat

      Delete
    2. parti yang memecat bekas ahli yang bukan lagi ahli ialah parti keldai
      buat habis letter head
      buat bazir kertas A4
      buat buang dakwat

      Delete
  3. Walaun PAS bersama Macai UMNO bersama sama membuat repot polis tentang gambar dua orang penyamun di pijak oleh peserta Bersih4.

    Sekarang walaun PASUG tidak lagi dapat menafikan bahawa PAS dan UMNO itu satu. Sama sama merompak harta negeri... Biar Negara hancur asal semua ketua penyamun kaya raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAP tak percaya cakap GHN dah. Waktu Bersih GHB kena.sound, where are your numbers. Boss GHB semua tunduk macam budak kena maki

      Delete
    2. PAS atau GHB
      Dah tiba masanya berbaik2
      Objektif utama ialah tumbangkan UMNO
      Biduk berlalu kiambang bertaut
      carik2 bulu ayam akhirnya bercantum jua
      Ingat tu...tumbangkan UMNO dalam PRU14

      Delete
    3. Tak GHB 2 minggu lagi akan finish, sebab Parti Pekerja akan diberi petisyen melanggar undang2 ROS.

      Minggu ni bro. Kah Kah Kah

      Delete
    4. Bagus jugak kalau finish.
      Tapi jangan lama sangat.
      Jangan sampai lebih 2 bulan pulak.
      kang lupa pulak nak kasi finish.
      tak finish2 kang

      Delete
    5. yang dah ada pun tak finis finis.
      asik kedepan kebelakang kedepan kebelakang
      bila nak finis

      Delete
  4. Tengok balik perlembagaan Pas. Bila dah masuk parti baru, maknanya dah terlepas terus jawatan yang ada. Dah tak payah pecat2 lagi dah. Tak payah nak lepas jawatan lagi dah sebab memang dah tak ada jawatan pun.

    hanya orang mengong sahaja yang dah taka ada jawatan tetapi nak tulis surat letak jawatan. Lagi mengong kalau pecat orang yang memang dah automatik terpecat.

    Kesimpulannya, baca balik perlembagaan Pas. Kalau tak ada sebab hang ahli umno, hang boleh pinjam perlembagaan dari haji hadi.

    Tak faham jugak...memang 2 kali mengong la hang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panas hati nampak???? ini mesti jealous tak da sapa ajak selfie

      Delete
    2. Bukan panas hati...
      Nak bagi penerangan.
      Biar yang mengong faham.
      Susah nak kasi faham org2 tua yg mengong neh..
      Nasib baik OK tak bagi muat turun gambar perlembagaan Pas

      Delete
    3. Orang muda kalu mengong ok lagi, boleh sambung wayar.
      Orang tua kalu mengong susah, bateri dah lemah

      Delete
  5. ini baru betul ada telo. sapa lawan parti mesti pecat. misti ada surat pecat. misti pecat sbb langgar perlembagaan parti. tak payah tunggu letak jawatan.

    tapi parti walaon lain macam sikit. nak pecat pun tak ada telo. lagi suruh letak jawatan.

    kepala otak!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gay nak selfie dgn GHB boleh tak????

      Delete
    2. 2120
      Boleh...
      Dengan mak hang

      Delete
  6. G-Geng
    A-Amoi
    Y-Yang seksi
    Ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. gesel baju aje...
      bukan bergesel pipi!!

      Delete
    2. adapun perempuan yang bergesel pipi
      itu kira macamana tu?

      Delete
  7. Salam 1rasuah,

    Ramai keparat yang masih enggan mengundi selain umno kerana mereka takut dengan propaganda melayu akan jadi hamba. Walhal Melayu jadi hamba bukan kerana umno tidak memerintah tetapi kerana sikap mereka yang malas berusaha, tunggu hendak disuap dan nak short cut.

    Mereka PENGECUT untuk bersaing justeru amat mengharapkan kuota dan cable.

    Mereka lebih suka mengeluh, menyalahkan orang dan berdengki kenapa mereka miskin di bumi sendiri sedangkan mat indon baru datang boleh jadi kontraktor kaya. Teruskan lah mencipta alasan wahai bangsat dan biar umno menjual harta kekayaan mu.

    Tolak UMNOBN undi PR kembalikan keadilan sosial agar semua berfungsi mengikut tahap kepandaian masing-masing.heee

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , amah dan kuli am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
  8. hantar komen tak keluar buat apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. GHB akan masuk Rocket bila Parti Pekerja dibatalkan pendaftarannya.

      Waktu tu best la GHB, Selfie dgn Amoy......................... Nanti tunjuk bersopan, kena pakai glove motor dulu

      Tapi aku rasa tak kut depa masuk DAP. Sebab DAP pun tak hadap dengan depa. Kaki Goreng Koled Smart kata 40% Malay, LGE kata 20% Malay, Bloomberg amerika tu kata 6% Malay

      Tapi Greenboc, Malaysiawaves, Addin akan kata 150% Malay. Kah kah kah. Lebih dari 100%

      Amacam GHB aka PAN (Parti Amoy Nak-Selfie) aku rasa korang kena torak dgn Blogger2 Loser2 ni.

      Kah Kah Kah.

      Adiosss

      Roy Kulim
      Keadilan Sejati

      Delete
    2. Hari 1 - 30% X 200 000 = 60 ribu melayu ikut.
      Hari 2 - 40% X 300 000 = 90 ribu melayu ikut.

      Itu sudah cukup baik untuk parti yang masih belum wujud.
      Kalau dah wujud.......
      penin kepala tuang guru

      Delete
    3. Tapi Bloomberg kata 80,000 dan Melayu hadir 8% = 6,400.

      Kah Kah Kah

      Berbalik kepada Rocket Sound GHB, Apasal sikit sangat. Where are your numbers. Takkan lupa kot. Kah Kah Kah

      Cover line konon

      Takkan Salahuddin tipu kata 10% kot. Kah Kah Kah

      LOSER kah kah kah

      Delete
    4. Yang ada di situ lebih tahu.
      Yang tak ada di situ tak mungkin tahu. Bila dia kira? Macamana dia kira?

      Ini kiraan yang ada disitu. Kira pakai kalkulator pun tak terkira.
      Hasilnya macam ni:
      Hari 1 - 30% X 200 000 = 60 ribu melayu ikut.
      Hari 2 - 40% X 300 000 = 90 ribu melayu ikut.

      Itu sudah cukup baik untuk parti yang masih belum wujud.
      Kalau dah wujud....... penin kepala tuang guru

      Delete
  9. Yang ni tak cukup lawak dan jenaka.

    Ada lagi yang sangat lawak dan jenaka bila Tuang Presideng berdegar-degar nak buat Hudud tapi bila sampai masa dia memonteng g Jepong.

    Patut sangat la gambar kena pijak.

    Seorang tu penyamun dan yang seorang lagi kaki u-turn dan memonteng.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sham, hang pun nak Amoy Selfie ka???????

      Kah kah kah

      Delete
    2. Alooooooooo Shan Oiiiii,

      Kami NGO Melayu nak pi ROS, buat petisyen yg Parti Pekerja tu langgar undang2 pertubuhan contohnya tak submit kira2, tak submit minit of meeting, tak bikin mesyuarat am.

      Nampak gaya, GHB kena apply masuk MIC, sebab Parti Pekerja akan dkatakan tidak sah kerana melanngar peraturan

      Bolei Mat Shampoo tukar nama jadi Shampoo Rukh Khan kah kah kah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
    3. 2249.... submit kira2 tu menatang benda?
      Mesyuarat am tu menatang apa pulak?

      Ni jenis umat tak pernah masuk mesy jk meserakat ni

      Delete
    4. Bukan mesyuarat am la..
      Kalu parti baru/ pertubuhan baru kena ada:
      -jawatankuasa penaja
      -mesyuarat penaja
      -cadangan perlembagaan
      -cadangan aktiviti
      -cadangan sumber kewangan
      lepas tu daftar

      tak ada mesyuarat am.
      mesyuarat am tu cuma untuk persatuan lembu dan kobau

      Delete
  10. Lagi lawak melayu islam tapi ada DNA babi...siapa lagi kalau bukan Sham TM...kau ni kapir ke Islam?...nak kepastian.

    ReplyDelete
  11. Sham TM tengah susah hati, GHB hijack parti Pekerja, Ada NGO nak buat petisyen suruh batal pendaftaran GHB

    DAP pun dah boring kena torak dgn GHB. Cakap best, pengikut tarak, kena pula diketawakan dgn Amoy si GHB ni

    Itu aku kata semua loser

    LoserMeloyawaves,, Loser Addingdong, Loser Kedutlanie, Loser Hogdweller, Loser WFauzpatin dan LoserGreenPork

    Nahhhhhh rasakan kentut bau loji gua kat wajah kamu

    Kah Kah Kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah3...kah3...betul2 mcm ibu kera kena sontot bapak berok...org tu loser org ni loser....kao tu apa....screw otak dah loose atau baru lps pekena pil kuda tuang presideng mung bagi?

      Delete
    2. Buat la petisyen...
      lagi cepat lagi bagos
      jangan sampai lewat lebih 2 bulan
      kang tak jadik buat petisyen pulak
      ajak bapak ko sekali buat petisyen

      Delete
    3. Nampak gayanya hancur sokongan Pas.
      Amoy dah suka kat mat sabu.
      Amoy akan pangkah parti mat sabu.
      hadi penin kepala....

      Delete
    4. Pas dah tak ada pilihan lain. Sama ada join umno atau jadi kera sumbang. Tapi aku cadangkan Pas join umno. Kalau menang boleh jadi menteri. Jadi PM susahlah sikit tapi kalau setakat menteri tu boleh la lima ke enam post. Bukan senang oiii nak jadi menteri.... Join Umno la. Kasi hantam itu PR2

      Delete
    5. memang patutnya pas join umno. alaaaaa...apa nak malu2 pulak.

      Delete
    6. lagipun kalau Pas join umno, lambang bulan tu boleh kasik tukar kaler. Tukar kaler merah. Bawah bulan tu letak gambar keris sebatang dua.

      okey apa!!

      Delete
    7. Back to the point, apasal sorang GHB pun tak boleh jawab DAP. Where is your number. Maksudnya, mana GHB????? Bukan nombor ekor bahlul. Kah Kah Kah

      Dasar GHB loser kena sepak dgn Big Brader al Roketi kah kah kah

      Delete
    8. Dia macam ni. Kalau PKR, DAP, GHB dan DAP bersatu, umno akan tumbang dalam PRU14. Tak kiralah apa pun perkataan yang hang gunakan, roket ker, loser ker... Kalau kita bersatu, Umno akan tumbang dalam pru14. Itu aje

      Delete
  12. PAS, GHB, DAP dan PKR. Biduk lalu kiambang bertaut.Carik2 bulu ayam akhirnya bertaut juga. Berlapang dadalah. Umno tu perlu ditumbangkan dalam PRU14.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Bulu Rocket tegang tak mengenal mangsa.

      Delete
    2. Ada saja puak yang akan memecahbelahkan PAS, GHB, DAP dan PKR jika mereka bersatupadu. Puak ni takut umno tumbang PRU14. Kena beringat la. Kalau kita bersatu, mereka akan tumbang. 100% tumbang. Sebab tu mereka cari jalan untuk pecahkan kita.

      kalau ada otak la...

      Delete
    3. Anon 23:43 Loser kalah debat. Pi Selfie dgn Mursidoll Ham GHB tu Mat Shampoo

      Delete
    4. Nak debat benda bodoh buat apa..yang penting PKR, DAP, GHB dan PAS mesti bersatu. Bila kita bersatu Umno akan jadi lemah. Memang kerja puak2 umno untuk pecahkan kita.Ada saja puak yang akan memecahbelahkan PAS, GHB, DAP dan PKR jika mereka bersatupadu. Puak ni takut umno tumbang PRU14. Kena beringat la. Kalau kita bersatu, mereka akan tumbang. 100% tumbang. Sebab tu mereka cari jalan untuk pecahkan kita.

      kalau ada otak la...

      Delete
    5. Komen mencarut2, ayat kutuk mengutuk, ayat caci mencaci, cerca mencerca....debat apa bendanya tu. Debat dengan komen budak mentah kaki mencarut tu apa dapat?? Orang bodoh aje yang anggap mencarut2 caci maki tu sebagai debat. Orang bengap aje yang debat pakai copy paste berulang2.... debat apanya tu!!

      Delete
  13. Omak kau....jangan lama sangat merajuk pada PKR tu. Tak kemana kalau bertegang urat nak pertahankan TSKI. Terimalah kenyataan, TSKI tu dah tak ada peluang dalam politik. TSKI tak lebih macam Tun Mahathir. TSKI tak mampu mengubah keadaan politik tanah air. Lagi 2 tahun TSKI akan pencen. Bila TSKI pencen Omak Kau nak pergi mana pulak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak GHB bertegang urat rocket sebab selfie dgn Amoy

      Delete
    2. Nampak? Nampak tak?
      Mereka akan guna apa cara sekalipun untuk pecahkan kita.
      Sbb kalau kita bersatu mereka akan lemah.

      Delete
  14. Salam...
    Nasihat utk ahli UMNO...
    Wat relek ja...
    Tak payah nk mencela....
    Saya dah kaji dah..
    UMNO memang relevan....
    Kalau ahli UMNO dapat buat kerja agama cukup cantik lagi A...

    ReplyDelete
  15. Apakah stattus parti pekerja sebenarnya?. Tidakkah sesebuah pertubuhan @ parti itu akan terbatal dgn sendiri jika tak hantar laporan kewangan Dan minit mesyuarat selamat tiga tahun berturut2? Atau ia masih aktif. Siapa ketua dia sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada parti yang terbatal kecuali ada permohonan JK untuk membatalkannya melalui mesyuarat agung tahunan atau mesyuarat jawatankuasa. Parti yang tidak berjalan tu dipanggil parti tidak aktif sehingga diaktifkan semula.

      Delete
  16. Apakah stattus parti pekerja sebenarnya?. Tidakkah sesebuah pertubuhan @ parti itu akan terbatal dgn sendiri jika tak hantar laporan kewangan Dan minit mesyuarat selamat tiga tahun berturut2? Atau ia masih aktif. Siapa ketua dia sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada parti yang terbatal kecuali ada permohonan JK untuk membatalkannya melalui mesyuarat agung tahunan atau mesyuarat jawatankuasa. Parti yang tidak berjalan tu dipanggil parti tidak aktif sehingga diaktifkan semula.

      Delete
    2. Atau dibatalkan melalui undang2 yang berkaitan dengannya.

      Delete
    3. dan kena rujuk pada perlembagaan parti sedia ada jika dinyatakan frasa cara untuk membatalkannya.

      Delete
    4. kalau main batal2 tanpa peruntukan undang2, takut naik ke mahkamah pulak. Orang tak berkaitan sama ada individu atau ngo tak berkenaan tiada hak untuk membatalkan parti orang lain. Yang ada hak ialah ahli parti itu sendiri.

      Contohnya, aku buat kelab AA. Ko yang bukan ahli tak boleh senang2 nak batalkan kelab aku. Cam tu lah ibaratnya. Tapi kalu aku dah malas nak jaga kelab aku tu, aku boleh mintak ko ganti/ ambik kelab aku. Itu pun mesti dengan persetujuan ahli2 aku la.

      Delete
    5. GHB tengah panick mode, Hanipah tolong laaaaaaaaaaaaaa check undang2. Aku suruh take over parti koman kamu take over parti buah prune. Laporan kewangan yilek Meeting Yilek

      Tak payah orang power, hantaq Ali Tinju dgn Rani Kulup bikin petisyen......... ROS akan batal itu parti.

      Kata Professional tapi Undang2 pun tak tau. Yeahaaaaaaaaa mari kita batalkan parti PAN yg tak lahir2 lagi tu. Mariah Kari menangis sambil nyanyi lagu Bye Bye

      Delete
    6. buat la secepat mungkin jangan lama sangat sampai lebih 2 bulan kang lama2 lupa plak bawak la ali tinju ker, rani kulup ker.. kipidap!!

      Delete
  17. Elok sgt dap guan eng jdi pm pru14. Nk tgok melayu2 yg demo skn tu dpt apa. Sronok dpt pemimpin mcm singapura. Kt penang pun sama. Syukur sgt2 dap perintah. Dh x dgr menang sorak kg tergadai. Dgn slogan bersih 4....melayu bangga...cina kaya..
    KipiD.A.P.

    Alvin Tun
    KipiD.A.P & kariP.A.P

    ReplyDelete
    Replies
    1. GHB tengah panick mode, Hanipah tolong laaaaaaaaaaaaaa check undang2. Aku suruh take over parti koman kamu take over parti buah prune.

      Laporan kewangan yilek Meeting Yilek

      Tak payah orang power, hantaq Ali Tinju dgn Rani Kulup bikin petisyen......... ROS akan batal itu parti. Kata Professional tapi Undang2 pun tak tau. Yeahaaaaaaaaa mari kita batalkan parti PAN yg tak lahir2 lagi tu.

      Mariah Kari menangis sambil nyanyi lagu Bye Bye

      Delete
    2. Tak kesah janji jujur, adil, tak rasuah, tak curi
      tapi kalu boleh biarlah rafizi ker, mat sabu ker, azmin ker, hadi ker...

      Delete
  18. GHB tengah panick mode, Hanipah tolong laaaaaaaaaaaaaa check undang2. Aku suruh take over parti koman kamu take over parti buah prune.

    Laporan kewangan yilek
    Meeting Yilek

    Tak payah orang power, hantaq Ali Tinju dgn Rani Kulup bikin petisyen......... ROS akan batal itu parti.

    Kata Professional Undang pun tak tau.

    Yeahaaaaaaaaa mari kita batalkan parti PAN yg tak lahir2 lagi tu.

    Mariah Kari menangis sambil nyanyi lagu Bye Bye

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la secepat mungkin
      jangan lama sangat sampai lebih 2 bulan
      kang lama2 lupa plak
      bawak la ali tinju ker, rani kulup ker..
      kipidap!!

      Delete
  19. Hari hari mau baca news okey, GHB bakal kena KIPIDAP. Parti diidam, petisyen yg dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa hari mau baca? Takkan mau tunggu sampai lebih 2 bulan. kang lama sangat langsung tak ada berita.

      buatlah esok ke...kipidap
      kalu boleh malam ni la

      Delete
  20. Wehhhh GHB Bahlol, jwab soalan tokan Besar Cap Roket........................ Where is your number????????????????????????

    Jawab2, Gang yg kao puja tu dah start cop korang LOSER

    ReplyDelete
    Replies
    1. GHB tak boleiiii jawab BIG Bro Penang. Argggg Arggggggg bunyi macam angsa

      Delete
    2. Ini stail debat korang?
      Debat budak2 mentah
      Mencarut, memaki, mencerca, menghina tu debat ke?
      Ini debat budak2 mentah lemah otak

      Delete
    3. "GHB tak boleiiii jawab BIG Bro Penang. Argggg Arggggggg bunyi macam angsa"

      Tengok ayat atas tu.
      Korang kata itu debat.
      Apa isi dia?
      Kat mana dalam ayat tu yang dimaksudkan debat?

      Ayat tu sebenarnya cuma gambaran isi otak budak2 mentah.
      gambaran otak yang tiada arah tuju.
      Gambaran otak lulusan pmr atau spm aliran sastera atau yang tak lulus matematik, sains, fizik, kimia dan biologi.

      Delete
  21. Sha, bagus berita ni. Kipidap, you are back. Welcome back. Pasal kes selfie, atau yang kecoh pasal numbers tu Don't worry so much okay. Perkara kecik je tu. Tok sah layan sangat. Kita Ada banyak lagi perkara besar nak focus. Kes ros Tu pun kecik je, boleh settle punya lah. Perkara yang besar pun boleh settle ini kan pula benda yang remeh temeh macam ni. I am not worry at all. Cheers! Good nite

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini yang hang kata debat?
      Ini cuma lontaran akal budak2 mentah la
      Aku malas nak layan
      tapi malam ni seronok pulak layan "debat" budak2 mentah
      nak tengok hebat mana otak budak ni copy paste

      Delete
    2. gambaran otak budak2 mentah kaki rambu, jenis tiada arah tuju.
      Kalau ayat itulah yang dikatakan sebagai debat, malaysia tak akan ke mana....

      Delete
    3. paling kuat pun kerani kat pejabat kerajaan.
      Tak pun penganggur yang sedang mencari kerja.
      Ataupun pemilik mivy yang berharap pada ehsan mak bapak.

      bukan nak menghina
      tapi gambaran ayat yang keluar lebih menuju ke arah itu.
      khalas....

      Delete
  22. Aku bukan marah, tapi cuma nak menegur supaya budak2 mentah otak dan agama tu agar beradab bila berkata2 walau dimana2..... kerana kata2 tu membayangkan siapa mereka. Tak kira ko tu UMNO ker, Pas ke, DAP ker, PKR ker, GHB ker.

    Menyesal pula singgah di rumah ini....

    ReplyDelete
  23. Tak pe bro. Bak kata pujangga, naikkan layar dan bersedia untuk belayar. TAPI jgn lupa.........naikkan sauh dulu

    ReplyDelete
  24. Ghb mmg jilake wa ckp luu..profesional la sgt..hmmm...

    ReplyDelete
  25. RBA adalah makhluk yg suka memaki hamun org yg tidak bersependapat dengannya, suka memandang org lain sebagai bodoh dan low class, tetapi tidak sedar bahawa parti yg mereka sanjung tu….guna Excel pun tak tahu, and sekarang, guna Word pun tak tahu…typo error from RM4bil to RM6bil?
    Only an idiot would accept both excuses. And only a bigger idiot will puji how humble Tokong is to admit to both mistakes…
    Kelakar betul lah penyokong pembangkang…
    How to run a country like this?

    ReplyDelete