KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 9 February 2015

GAMBAR PEMANDU LORI MEMBANTU PEGAWAI JPJ YANG TERLIBAT DALAM KEMALANGAN JALANRAYA TERSEBAR LUAS DI LAMAN SOSIAL.


Peristiwa menusk kalbu ini dikatakan berlaku petang semalam dimana seorang pemandu lori berghegas turun memberikan pertolongan kecemasan kepada seorang pegawai penguatkuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang cedera agak parah kerana terlibat dalam kemalangan jalanraya sehingga tunggu ambulans tiba.

Diberitakan pemandu ini kerap juga menerima saman kesalahan trafik dari JPJ namun tidak ada sifat dendam kesumat .. akui dengan berlapang dada berdingin kepala betapa tiada siapa pun dinegara ini mengatasi undang-undang.

Salut dan Tabik Spring Melanmtun kepada abang pemandu lori berhati mulia ini.

11 comments:

  1. Hello everybody,

    Aku mengisytiharkan cease fire tanpa syarat.

    Walaupun aku boring tahap gaban dgn Anwar, aku masih kesian kat dia….. Jadi sampai hari rabu ni kita jgn lah kutuk2 dia. Lagipun dia tengah susah la ni. Rabu ni boleh la kita start bungkar balik okey.

    Untuk sementara waktu mai layan lagu Malik Rizuan kat link bawah niiii http://www.youtube.com/watch?v=aqVRdmcdQgs

    Kuala Lumpur, Kuala Lumpur menyinari hidup ku,
    Kota yg penuh dgn cabaran Kuala Lumpur,
    Kuala Lumpur menyinari hidup ku, Kota yg penuh dgn harapan

    Ish Ish, drive van Lite Ace aku, bikin pasang lagu ni kuat2, Feelong ooooooooooooooo!!!!!

    Terima Kasih Semua, Terima kasih empunya blog

    Yang Benar Jeff, Ulu Yam
    Reformist Original

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa... tak kan dah nak berhenti bang jeff oooii... tak best la camtu... kita orang masih lum puas ni... terus kan la.... nak lagi , nak lagi, nak lagiiiii.......


      macai original
      ulu legeh.....

      Delete
  2. Lirik Lagu Kuala Lumpur Oh Kuala Lumpur

    Aku datang dari desa hanya sebatang kara
    Meninggalkan kampung tercinta dan sanak saudara
    Setiba di kota raya ku giat berkerja
    Berlumba lumba mengejarkan apa yang dicita

    Meskipun badai yang melanda aku terus melangkah
    Mengharungi hidup kota dengan sepotong doa
    Agar kehidupanku lebih maju bermakna
    Cuba membela nasib agama, bangsa negara

    Kuala Lumpur Kuala Lumpur
    Menyinari hidupku
    Kota yang penuh dengan cabaran
    Kuala Lumpur Kuala Lumpur
    Menyinari hidupku
    Kota yang penuh dengan harapan

    Si miskin dan si kaya semua tiada dibeza
    di kotaraya yang mempunyai berbilang bangsa
    Bila larut senja menjelma sungguh indahnya
    Oh bertapa aku terharu dan sungguh berbangga

    Kuala Lumpur Kuala Lumpur
    Menyinari hidupku
    Kota yang penuh dengan cabaran
    Kuala Lumpur Kuala Lumpur
    Menyinari hidupku
    Kota yang penuh dengan harapan

    ReplyDelete
  3. So Komen saya takda politik today okey sampai hari rabu.

    Dulu zaman muda2 collect buluh kat serendah hantaq pi brickfield. Stop sekejap kat air terjun templar park, dengar lagu Kuala Lumpur sambil makan laksa syoooook habaq hang.

    So peminat2 relax sat aaaaaaa, mai Rabu kita layan lentoq cerita2 gegar kepimpinan PKR.

    Jeff Ulu Yam
    Reformist Original

    ReplyDelete
  4. La Jeff ni PKR sebenarnya.. No worries Jeff, berani kerana benar

    ReplyDelete
  5. Jeff ulu yam bodoh gaban sama.dgn puak unno bn bahalol tolol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish ish Iah teruk orang PKR ni. Ahli reformist pun depa tak Mau mengaku. Mungkin menyatakan nepotism tu kejam, terus tak mengaku Jeff tu gang seperjuangan.

      Delete
  6. Boleh kau contohi pemandu Lori tu..Omakkau???
    TSKI kalah,Kau hntam Azmin hari2..walau satu kapal.. Bndingkn akhlak kau dgn driver Lori tu.. Mc lngit dan bumi..

    ReplyDelete
  7. walau pun disaman,tapi kalau dah terjadi depan mata ,kena lah tolong lah,manusia kan..walau pun babi haram,kita di larang membunuh tanpa sbb..

    ReplyDelete
  8. walau pun disaman,tapi kalau dah terjadi depan mata ,kena lah tolong lah,manusia kan..walau pun babi haram,kita di larang membunuh tanpa sbb..

    ReplyDelete
  9. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete