KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 5 February 2015

HEBUH GEGAK GEMPITA RIUH RENDAH PARKIR DITEMPAT LETAK KERETA MAJLIS PERBANDARAN PULAU PINANG BERMULA DARI JAM 9 PAGI HINGGA 12 MALAM SETIAP HARI.



Kini tersebar di beberapa buah blog serta media sosial di mana empat keping gambar yang menunjukkan kadar caj meletakkan kereta Majlis Perbandaran Pulau Pinang dibawah pemerintahaan kerajaan slogan Cekap, Telus dan Akauntabiliti (CAT) dikira sehingga tengah malam setiap hari.

Kadar bayaran tersebut adalah bermula dari jam 9 pagi hingga jam 12 tengah malam dan tiada pengecualian biarpun hari cuti umum mahupun hujung minggu.

Manakala kadar bayarannya pula adalah RM0.40 bagi setiap 30 minit atau setengah jam atau sebahagian daripadanya.

20 comments:

  1. LGE patut belajar Dari majlis daerah Hulu Perak. Kat Lenggong parking free. Nak parking style apa2 pun boleh janji jgn susahkan orang.

    ReplyDelete
  2. Sebaik2nya Anwar pencen politik dan pakai masa dihujung senja umur,, Anwar boleh keluar tabligh. Azmin kan ada untuk menggalas tugas. Wahai Anuar, bila kita meninggal nanti batu Nisan tak tulis jawatanlah. Takkan nak batu Nisan pun tulis De Facto

    Sedikit ceramah Dari Saya.

    Tulis Ikhlas

    Lebai Jeff. Ulu Yam

    ReplyDelete
  3. INILAH KEMPEN UBAH DAPig


    DARI 9PG-5PTG DAPig UBAH 9PG-12MLM


    BARULAH GUAN ENG BOLEH BELI MERCEDES BARU


    BARULAH BINI GUAN ENG DAPAT BELI HAND BEG BARU


    BILA CUCU CICIT KOMUNIS DAPAT KUASA INILAH JADINYA


    CUCU CICIT KOMUNIS MANA ADA BELAS KASIHAN


    MANA MAT SABU??


    DULU MARAH SANGAT BN NAIKKAN HARGA


    NI DAPig CEKIK DARAH RAKYAT APA CERITA??


    MAT SABU DAPAT SYER UNTUK TUTUP MULUT KE??


    KE GUAN ENG DAH BAGI MAT SABU KONTRAK KUTIP CUKAI??


    MAKIN BOROI LA PERUT MAT SABU LEPAS NI


    MANA MAT SABU???????

    ReplyDelete
    Replies
    1. INI KALILAH INI KALILAH INI KALILAH INI KALILAH INI KALILAH
      JOM UBAH JOM UBAH JOM UBAH JOM UBAH JOM UBAH

      Delete
  4. Tu gambar masa Koh Su Kun jadi CM la

    ReplyDelete
  5. Parking 24 jam.....apa haramjadah anwar boleh bantu....haramjadah anwar boleh tolong kasi settel......haramjadah bang non...nrgeri sendiri pun tak boleh buat apa apa.....kepala butuh pak lu la haramjadah anwar ibrahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko plak anak haram jadah...

      Delete
    2. ooo.... bukan main marah lagi anon 22:07 sama anwar yer.... marah ada makna tu... mana lah tau kut2 dah biasa 'kena' free.... sampai la ni masih dendam....

      Delete
  6. Amboi cantiknya bahasa.

    Saya kasihan kat kamu semua yang suka mencarut dan memaki hamun orang tak tentu pasal.

    Dapat dosa FREE macamana kita nak cari orang tu untuk meminta maaf.

    Kalau orang tu berdosa itu urusan dia.

    Tapi jangan lah kita pula tumpang sekaki.

    Kalau nak berhujah biar dengan fakta.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai menegor orang lain tetapi diri sendiri pun lebih teruk dari yang ditegor. Kalau dalam ceramah bukan main suka lagi mereka mendengar fitnah, caci maki dan mengumpat pada pihak lain sambil bertepuk tangan. Itu pun berdosa dan dianggap bersubahat. Nazubillah.

      Delete
  7. Dosa free asal pluralisme....libralisme....lgbt dihapuskan dari proxi yahudi Anwar ibrahim

    ReplyDelete
  8. korang nak tau tak satu kaedah , yaitu kaedah kebiasaan dan kebanyakan...
    begini... semakin kaya seseorang itu dia akan menjadi semakin kedekut , pun begitu juga.... dia akan menjadi semakin tamak......
    kalau tak caya, cuba perhatikan di sekeliling kamu , pasti kamu men iya kan nya....

    ReplyDelete
  9. Semakin hari semakin tamak apek dap ini, dapatlah betty beli beg gucci lagi. di K.lumpur pun parking ada percuma pada waktu malam di kawasan tempat parking kerajaan sediakan malu p.pinang ini. Lain kawasan tanah parking swasta waktu malam kena banyar 24jam sekali pun

    ReplyDelete
  10. Bangsa Melayu UMNO ni bodohh sgt siottt-wat de fak bangsa melayu umno ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni nak tengok siapa bodoh, layakkah Wan Azizah menggantikan TSKI menjadi menteri besar selangor

      Delete
  11. Mana teori rafizi ini kenapa minyak turuh parking naik harga, mungkin rafizi boleh tolong macai pkr ini

    ReplyDelete
  12. rasa la sapa yg sokong dap. amik la ubat. mmg padan muka. taksub sgt anti kerajaan ni la padahnya. da jdi singapura la penang. bak kata pepatah...menang sorak kg tergadai. sorak sgt dap menang...hambik ubat...yg tgh naik rmh juta2. kg..warung dah lesap...parking bodoh pun kna byr....tu je yg aku nk ckp. org tua2 pesan jgn nasi menjadi bubur....bye

    ReplyDelete
  13. Tak lama lagi jalan balik pulau pun kena tol macam negara kebanggana dap singapore dalam bandar pun kena tol untuk kayakan dinasti lim dan dapat betty pakai beg gucci lagi

    ReplyDelete
  14. Syarikat tol paking bank buat rumah ada share rakyat peneng pusing sama mereka. Mereka boleh bayar gst sesama mereka.kaedah halau melayu mamak.smallasb

    ReplyDelete
  15. Kadar tu lebih murah berbanding kadar parkir negara jiran.

    ReplyDelete