KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 31 August 2015

KETUA POLIS KUALA LUMPUR NAFIKAN PENGERUSI BERSIH 4.0 MARIA CHIN ABDULLAH DITAHAN PIHAK POLIS



Polis telah menafikan khabar angin bahawa Pengerusi Bersih 2.0 Maria Chin Abdullah ditahan selepas perhimpunan Bersih 4 berakhir malam tadi.

Terdapat dakwaan bahawa dia telah ditangkap pada kira-kira 12:40 pagi ini bagi membantu siasatan, menurut The Star Online.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Tajuddin Md Isa telah disebut sebagai berkata bahawa kenyataan dan tuduhan itu tidak bertanggungjawab dan tidak berasas.

"Kami tidak menangkap Maria. Saya tidak tahu di mana mereka mendapat beliau dilaporkan berkata.

Tajuddin berkata, rakyat Malaysia perlu menahan diri daripada menyebar dan mengedar laporan yang tidak disahkan untuk mengelakkan provokasi.

"Tolong jangan menyebarkan pembohongan. Kita tidak mahu sebarang kejadian tidak diingini berlaku. Bertanggungjawab dalam apa yang anda kongsi di Internet, " ...katanya.

Ahli jawatankuasa pemandu Bersih 2.0, Dr Wong Chin Huat juga mengesahkan dalam Facebook menghantar beberapa jam yang lalu.bahawa Maria Chin tidak ditangkap oleh polis.

"Maria Chin Abdullah adalah selamat. Beliau telah diiringi beredar dari situ dan tidak ditangkap.

33 comments:

  1. Aku cukup sakit hati bila tengok berrbilang bangsa hadir BERSIH 4. Aku rasa sangat tertipu dengan laporan BERITA HARIAN , UTUSAN dan TV 3.

    JURAGAN 69 UMNO TOTOK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, FMT dan Malaysiakini kata 90% cina, yg lain tu melayu dengan india.

      Relax bro aku tau GHB tak laku. Aku Tau Roket rasa kena torak dgn GHB. LKS pun tak mau ulas apasal melayu sikit sagat.

      Tak palah asal kamu bahagia.

      Parti Amma - Naaa dah siap??? Borang Mana?????? aku nak hantaq kat Meloyawaves bagi dia isi. Boring bro, cakap deras pati takder

      Jesse Labu
      N9ers

      Delete
    2. Satu kumpulan maut pada GHB. Crowd 90% DAP. GHB bolei kira dgn jari. Al maklum dlm facebook, WhatsApp group, dah label GHB pengkhianat.

      Round 1 : Kalah Pemilihan
      Round 2 Kalah tak dapat keluarkan 50% ahli PAS dari parti. Proactive actin sudah dibuat oleh gang2 bekas Hizb dlm PAS
      Round 3 Kalah tak dapat beli parti, Nak register belum lepas
      Round 4 GHB kat Bersih macam ta kwujud. 90% ganf DAP

      Kolid Smart dah ketaq lutut apa nak temberang kat Papa Penang sebab tak perform

      Kalau aku DAPSY, aku report DAP leaders yg GHB ni freeriders

      Aku copy paste ni kat blog DAP

      Depa ni based on delivarable. GHB gagal deliver. Kah kah Kah

      LOOOOOOOOOOOOOSEEEEEEEEEEEEEEEERRR

      Delete
    3. Ada sorang uncle kat GHB tu kawan baik lama Tauke Penang Bukit.
      Masalahnya dia cakap 50% orang PAS sokong G18, last2 dapat undi 20% sajeeeeeeeeeeeee

      Kantoi menipu letak jawatan orang sama kat cawangan berlainan.

      Sudahhh promised Papa Bukit Penang ramai orang PAS yg skg ni ahli GHB akan turun. Yg ramai gang roket sajaaaaa

      Teruskan Yeahooooooo. Kami nak pi kongres rakyat.

      The help from Penang will diminish once they observe that GHB are just a bunch of losersssss

      Salam Losers

      Loserwaves, GreenLosers, Loserslanie, Loserdweller, AddindongLoser dan lain lain

      Check Mate

      (Gang GHB tgh segan dgn DAP kah kah kah, kata you guys ramai. Mana??? My foot

      Delete
    4. DUlu Bersih ada Makkal Shakti. La ni tak da.

      Dulu Bersih ada melayu kat Masjid Negara, la ni takda.

      Weiiii GHB, best menumpang popular kat roket nampak. Hangpa tu supporter skit. Silap hari bulan roket halau GHB masuk hutan

      Delete
    5. Hahaha.....omak kau ckp senang kutuk hina sindir tetapi diri pengecut masih nak bersuara utk pembangkang kononnya... apa kamu bangkang kalau hanya pandai bangkang sindir pembangkang itu bodoh namanya!! Sebab tu pembangkang berpecah. Terwujud pembangkang baru yg lebih berani bersuara bukan pengecut takut hanya dgn perkataan haram!! Siapa kamu manusia boleh kata haram pada sesuatu yg agama tidak mengatakan tetapi manusia itu sdr....inilah manusia cuba nak tuhankan diri mrk sedangkan mrk hanyalah manusia biasa tak punyai kuasa walau sedikitpun. Ya!!! Melayu kurang tetapi punyai 30% dlm bersih kali ini dan tidak bermaksud melayu yg tidak turun mengharamkan bersih. Kerana bersih berjaya kali ini maka ada pihak yg tidak berpuas hati yg mengharapkan bersih gagal terutama omak kau, namun harapan omak kau tidak tercapai teruskan sindiran kamu hanya mampu jadi musuh dlm selimut selamanya nama tercalar.

      Delete
    6. Kenyataan Seorang LOSER

      Jangan salahkan GHB apabila orang Melayu tak ramai turun (Malaysian Insider)

      http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/ghb-says-not-to-blame-for-lack-of-malays-in-bersih-4-more-on-2nd-day#sthash.5cYWCaBS.dpuf

      Gerakan Harapan Baru (GHB), or New Hope Movement, should not be blamed for failing to attract more Malays to join the Bersih 4 rally over the weekend because the movement's struggle is not just for the Malays, but for all races, its vice-chairman Salahudin Ayub said. -

      Delete
    7. Hai Sham TM, Taukey Penang tengah berbulu dengan Boss hang.
      Dengaq kata Boss hang kena sergah, Where's your people??? Wheres your number?????

      Dis time, orang melayu, hindraf dgn Makhal Shakhti rata2 tak pi.

      Amacam Bestkan. Parti tak lulus, penyokong tak mai. Harap penyokong DAP sajerrr

      Tauke Penang, tak payah investlah dekat kaum GHB ni. Pengabih borehhhh Saja.

      Terimakasih kepada Malaysiawaves kerana berbahasa kesat menyebabkan orang melayu bagi thumbs down kat Bersih 4. Begitu juga Greenpork, Addingdong, HogDweller, Kedutlanie dll.

      Aku harap sangat GHB layan lagi blogger2 hampas kunyit ni. Moga2 GHB lagi dibenci.

      Thanks

      Jesse Labu
      N9ers

      Delete
    8. Kalau najib turun pm, tak ada la dap naik tocang. Semua ni najib punya pasal. Tun naik tocang pun sbb najib tak nak turun.

      Tapi kalu turun sapa nak payung?
      Muhidin x bole payung sbb dah kena pecat.

      Delete
    9. BERSIH 4 BERJAYA!!!!hahaha kesianya...teruskan 5 6 7 8 9 10 11 12 13....kah kah kah

      Delete
  2. SETELAH DIUGUT OLEH ZAHID BAHAWA BERSIH ADALAH HARAM, RAMAI ORANG MELAYU TIDAK TURUN KERANA TAKUT BERDOSA. BILA TERJEBAK DENGAN NAJIS/HARAM NANTI SUSAH NAK SAMAK DAN SOLAT. PATUTLAH TIDAK ADA PENGANUT PAS YANG HADIR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kegagalan pertama, bersih4 takdok fru...tak macam demo...macam pergi besiar2 makan angin sambil pakai baju kuning je...

      kegagalan kedua, kurang peserta melayu...yg ni paling memalukan ghb pkr, dan sekaligus penyertaan melayu tercipot dalam sejarah bersih...

      kegagalan ketiga, sasaran 100ribu cam tak tercapai...bedasarkan birdview yg ditepek mrshade, angaran peserta antara 70-80 ribu....tapi tuk jadi sedak kita bagila 100ribu pasai depa buat 2 hari...

      tapi disebalik 3 kegagalan diatas...bersih4 mencatatkan satu kejayaan baru dengan uturnye tun mader, berita2 mader uturn sangat laku bagai goreng pisang panas dan dipuja puji rakyat jelata....

      kesimpulanye...slogan asal bukan amno bolih ditukar asal bukan najib2.0

      Delete
    2. GHB malu beruk. Aku pun nak panggil GHB Loser macam Jesse cakao

      Delete
    3. Hari pertama 30% melayu datang.
      Hari kedua 40% melayu datang.

      Bila nak buat hari ketiga dan keempat?

      Delete
    4. Bersih 4 berjaya kerana dapat mendedahkan isi perut pas. Isi perut itu akan kita baws hinggga pru14

      Delete
    5. Kah kah kah...zahid pun masuk ini cerita...klu lu melayu,agak2 nya pun lu melayu yg ke berapa org yg smpi di dataran...kah kah kah kalah pru salahkan 'org lain '...nuar kedlm salahkan 'org lain'...mat syabu kalah salahkan 'org lain'...bersih tkda org melayu salahkan zahid pula (org lain)...kah kah kah lawak tul..

      Delete
    6. Kah kah kah...zahid pun masuk ini cerita...klu lu melayu,agak2 nya pun lu melayu yg ke berapa org yg smpi di dataran...kah kah kah kalah pru salahkan 'org lain '...nuar kedlm salahkan 'org lain'...mat syabu kalah salahkan 'org lain'...bersih tkda org melayu salahkan zahid pula (org lain)...kah kah kah lawak tul..

      Delete
  3. Cara Menghilangkan Kutu. Kutu rambut adalah permasalahan umum dan sering terdengar saat ini. Berbagai perubahan gaya hidup yang serba dimudahkan oleh bermacam-macam produk adalah sumber datangnya kutu pada rambut. Di Amerika Serikat enam hingga dua belas juta anak-anak mengalami masalah dengan kutu rambut tiap tahunnya.

    Adanya kutu kepala membuat penderita kerap menggaruk-garuk kepala akibat parasit yang berlindung di kulit kepala menghisap darah. Jika tidak diberi perawatan secepatnya kutu betina akan bertelur sebanyak enam buah sehari yang nantinya akan menetas setelah kurang lebih 8 hari.


    Kutu rambut merupakan masalah yang cukup serius, sebab beberapa ahli mengatakan kutu dapat menular ketika penderita berinteraksi dengan kerabat, keluarga dan kekasih dengan terbang dari rambut penderita ke rambut orang yang diajak berinteraksi oleh penderita.

    Jeff Ulu Bernam
    Keadilan Reform

    ReplyDelete
  4. Tadi yang gatal sangat tulis Maria Chin kena tangkap apahal Omak Kau.

    Lain kali kalau nak siar berita biarlah berita tu sahih jangan main bedal je.

    Kalau cerita scandal kecurian balak kat Kelantan ada juga faedahnya kerana ia melibatkan harta rakyat.

    SPRM dah nak mula buka fail tu.

    Atau cerita mangsa banjir yang masih tidur dalam khemah.

    Atau cerita kehebatan SUV Range Rover Evoke.

    Atau cerita kebaikan kalau kita selalu melancung ke Jepong.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Penyebar pembohongan tu omakau tiru perangai ularmak suci..ngeh3

    ReplyDelete
  6. Lepas ini kita lihat umno akan buat himpunan sejuta ahli untuk lawan bersih. Setiap ahli akan diberi Rm 100 sebagai sagu hati. Jangan tanya mana umno dapat duit. Ramai penderma akan sumbang duit. Jom kita hadir beramai-ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pasti himpunan ini semakin meriah bila Hj Hadi menyeru ahli PAS turut hadir bersama umno. Pas dan Umno kan dan berUG.

      Delete
    2. kalau bg 100 makan minum tanggung aku pergi. dpt je duit terus blah. tp aku rasa tak dpt sbb umno kaki kenching.

      Delete
  7. Salam 1rasuah,

    Oleh kerana nak beri degree kepada kroni. Kerajaan turunkan syarat minima kelayakan degree buat semua untuk kaburi mata. Akibatnya ada graduan tak tahu mana kedudukan pundi kencing. Ada murid pandai daripada tukang ajar. Ada graduan sebenar masih menganggur.heee

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya, biar bodo buat kerja bodo, pandai buat kerja pandai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mna stu btul ni omk?tgkp ke tk tgkp?Adohai buat org mnmbah dosa je lah omk ni...lain kali pstikan la sahih ke tak

      Delete
  8. Klas 3 genral degree masih tinggal dlm sg buloh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg lansung x dak degree tp pandai mencuri hampa dok puja.. pigidah

      Delete
  9. Tok Guru Datuk Haji Hadi memang bijak dan play safe dalam semua isu.

    Kerana kebijaksanaan beliau kini PAS selamat dan aman. Tak payah kecoh kecoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pas dh nk jd ngo mcn perkasa je lps ni.

      play safe sokong umnu.. dok diam2...dh taraf parti tapaware je pas ni

      hudud mana

      hudud mana

      kami nk hudddduuuuuuuud

      jgn permainkn Allah dn hukumnya

      Delete
    2. Hadi Awang sedar PKR & GHB kini hanya boneka DAP.
      Melayu mesti bersatu bawah PAS.
      Lenyapkan UMNO. Kasi mampos DAP

      Delete
  10. Omakkau ni ada simptom meroyan. Lalangpun masih melekat dibumi nyata kalaupun condong ditiup angin. Namun omakkau terawang mengikut angin sengugut yang berubah setiap bulan. Nikah cepat la omakkau, setiap mlm boleh ke syurga. Ajak jesse labu N9ers tu, sebab korang berdua dah macam sangap aku tengok sbb hajat tak sampai...kikiki

    ReplyDelete
  11. maria chin taik babi..ngeh3

    ReplyDelete