KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 30 August 2015

SUASANA PARA DEMONSTRAN BERSIH 4.0 BERMALAM MEMBERI GAMBARAN BETAPA MEREKA TIDAK MENDAPAT PERLINDUNGAN KESELAMATAN DARI SKUAD AMK DAN ARIF GHB SEPERTIMANA DIJANJIKAN..


Bukan tujuan mainkan nisu ras dan kaum tetapi sekadar memberi gambaran sebenar di akar umbi Himpunan Bersih 4.0 ketika para demonstran diajak untuk berkampong dan bermalam.

Amat jelas, rata-rata gambar yang dimuat naik dimedia sosial dan maya warga kaum Tionghua amat mendominasi suasana berbanding dengan kaum-kaum lain.

Apa yang lebih menyedihkan ialah tidak nampak langsung mana-mana penggiat maya memuat naik anggota keselamatan yang diwujudkan oleh AMK khas untuk Himpunan Bersih 4.0 Skuad atau ARIF sayap serpihan Unit Amal Malaysia dari GHB turut serta bermalam atau memberikan khidmat menjaga keselamatan para demontran yang sedang bermalam dan berkampong sekitar lokasi.

39 comments:

  1. Tgna pasti join kalau beliau masih d sini. New musyidur am?
    Jgn jumud sgt. Islam indah dan rahmat kepada semua. Bkn kerana bangsa. Kerana islam kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TGNA PUN DAH JOIN TU KO JER YG TAK NAMPAK...KO TAK NAMPAK KO TU DIA TENGAH BUAT U-TURN DALAM KUBO DIA TU.....KAH KAH KAH...PUIIII....U TURN SMPI MASUK KUBO....AHAKSS

      Delete
    2. RM kaki sihir...nasi kangkang tak tahu la dah berapa balang masuk perut najib. Hasil mandrem sami hindu terunggul dan adunan puaka minang. Sindrom berdiam diri dan lain ditanya lain dijawab menunjukkan najib dah jadik tongong. Penah dgr menteri kewangan bagi ulasan mengenai keadaan semasa ekonomi negara dan puncanya kemelesetan? Najib tak tau nak terangkan dari sudut kewangan...hanya tau tubuhkan pasukan khas terdiri dari adik sendiri. Hahahaa...dah tau tak hebat, bagi jawatan menteri kewangan tu pada yang layak. Bila ksu perbendaharaan ckp rate gst 6%, kau pun jadi pak turut main setuju tanpa fikir implikasi pada rakyat. Beban...tau tak?? Terutama bg penduduk bandar. Antara perkara bodoh najib buat...pegi annnounced pagi-pagi buta cakap bangkai mh370 dah jumpa. Konon nk jadi hero. Penyudahnya memalukan. Najib oh najib...bersaralah.

      Delete
  2. TOKONG lim kit sial & m.sabu duk dlm kemah...demotrans beratap langit...

    Tapi penyembah TOKONG lim kit sial x kesah...yg penting TOKONG lim kit sial mesti d sembah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau najib nak uji kesetiaan ahli umno tido tepi jalan tanpa sbrg habuan macam tu kau agak-agak diorang ikut tak cakap najib? Hahaha...terutamanya ketua umno bahagian pangkat datuk & datuk seri. Kahkahkah

      Delete
    2. Nk banding dgn nojib buat apa?... Xkan taraf politik TOKONG kit sial sama taraf dgn amnu/bn...kah kah

      GHBarua kata dap lebih islamik dpd PAS...dap siap g timur tegh nak kaji hudud...kah kah

      Penyembah TOKONG kit sial bangang!!! ckp ulama x nak dgr, TOKONG kit sial g sembah...

      Ari kedua penyembahan TOKONG kit sial d KL...kah kah

      Delete
    3. Togel kepala bapak hang

      Delete
  3. Polis kl dah bg jaminan, klu ikut peraturan ditetapkan, polis sendiri jamin keselamatan mereka. Buat apa nk ada pasukan sendiri..nanti org tgk pun meluat. Biarlah diorang nak berhimpun omakkau..melayu kurang ke, cina lebih ke, tak jadi masalah. Asalkan xde kekacauan berlaku. Ada ramai jugak yg tak dtg tapi bersetuju dgn matlamat bersih 4.0 - NAJIB MESTI BERUNDUR. Umno pun satu hal...tukar PM , abis cerita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIM KIT BABI BANGSAT SIAL WAJIB DIMAMPOSKAN. SEKIAN

      Delete
  4. Tun dr M dah cakap utube....yg buat bersih 4.0 adalah bodoh dan kaldai...tepat sudah jsngkaan semakam tun hadir di dataran semata mata untuk reversed sikologi saja...tun bijak dan licik...every minits the fool is born in this world...hari ini harap polis sambut mereka dengan water canon...bom asao sbb 90% adahah kaum rasis cina...hari ini sapu trus babi ke masuk kandang besi....jsngan bagi muka....melayu yg datang adalah macai jubo yg dah hafal ratib ya hana ya jubo juboo 245.078kali yg sokong gay..lgbt..pluralisna dan syiah gerakan haramjadah....angkut sekali macai jubooo dlm kandang babi.....masa untuk bertindak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atas nama kaumlah melayu umno cedok duit kerajaan..sakau sampai licin.

      Delete
    2. so bila umno kibau duit, kau pun jilat bontot daPIGS. bravo daPIGS lickers. cerdik teramat

      Delete
  5. itulah kelemahan Melayu yang dipupuk oleh UMNO,.... hubbuddunya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini lah "kekuatan " Melayu, jadi kuli babi DAP.

      Delete
    2. Abih..kalau jdi kuli babi melayu ..lgi haramjadah...toksah dok tengok parti lain..belek parti memerintah yg hang sokong sngat tu..mntedarah titik peloh rakyat...pukimak!!!

      Delete
  6. Ko rasa kena pupuk oleh DAP...ko pun bole masuk kandang babi...pupuk dulu lepas tu DAP beduk kepala ko....pupuk dan beduk....puiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu-dulu lagi teruk umno jajah mentaliti ahlinya, ckp dap = komunis. Dulu juga dipahatnya pemikiran org semenanjung, pairin melalui pbs nak bwk sabah keluar malaysia. Padahal kesemua isu adalah perkara yg tak logik dan tak mungkin berlaku. Byk lg la isu kaum dan agama dimainkan umno utk kepentingan sendiri. Nak dpt undi simpati melayu. Realitinya bila sejak dr kecil kita bercampur pelbagai kaum, diorang tak benci melayu seperti umno benci cina. Di bdr2 bsr, cina tak kisah berurusan dgn peniaga melayu. Melayu umno luar bandar mcm 09.18 saje yg masih tebal sifat perkauman. Berpuluh tahun kit siang terlibat politik takkan la dia tak tau hakikat undi melayu penentu segalanya, PM pun mesti org melayu.

      Delete
    2. You sir, dont a have a damn clue how racist chinese is

      Delete
    3. Ko nak PM melayu macam Brother Anwar Bin Ibrahim (BABI)ke...? Penganut pluralisme...lgbt dan gay berkuasa...silap jubo anak jantan ko pun koyak rabak....siapa yg bersikap perkauman..siapa yg rasis...? Kg Melayu kg indis buah pala mana pemimpin melayu dan kaum india dlm pakatan yg bela.....puiiiii....nak demo pergi bukit bintang dan petaling street

      Delete
    4. Aku tak cakap kalau tak setuju dgn umno kena sokong pembangkang. Bila fokus pada politik sahaja, cina memang tau melayu yg pegang tampuk pemerintahan. Tak hilang kuasa melayu tu. Cuma bersih 4.0 dah bg tau matlamat diorang hanya nak suruh najib berundur..tak ada isu merapu spt lgbt etc. Orang melayu terutama pengundi atas pagar dah hilang kepercayaan pd najib. Tukar...itu shj. Bukan pegi fikir sampai botak kepala pengaruh yahudi la, dominasi cina la...kahkahkah

      Delete
    5. Anon 10.16
      Tulis pakai kepala butuh bapak ko kot...awal tulisan ko dah maki hamun pasal umno...pas tu ko u turn balik apa yg ko tulis...sama gak macam tok guru ko tu...10 minit dah buat u turn....puiiii...u turn jgn tak u turn....

      Delete
    6. Golongan melayu atas pagar la bodoh anon 10.43. Sapa seleweng kita tentang. Bebas kutuk umno bukan bermakna jadi ahli pembangkang. U turn lebih baik drpd jadi bangsat seumur hidup. Bangsawan melayu hidup senang, kau merempat terhutang budi makan duit BR1M.

      Delete
    7. Kat sgor cimpany 2 hengget kontrol 74 glc bernilai 30billion kena tentang gak tu.....ko kutuk umno tapi mak bapak ko merempat kat ksmpung tu rembat duit BR1M ko wat donno..patut tentang dulu mak bapak ko kat kg tu dulu.....

      Delete
    8. Anon 10.16, memang le tak de masalah bila kau nak beli barang dan nak bagi cina tu untung. Nak tolong kau bab2 lain sori le.

      Delete
    9. Anon 10:18..dh bgi brim..aku ambik la..bukn duit umno pun..jauh skali duit mak bapk kau..kompeni 2ringgit nk ambik alih glc nilai bape juta pun kau tau ape?...main dngar org cakap jer...bodo xyah nk komen la...puih!!

      Delete
  7. nak suruh unit anal Pas?..semua turun ke laut menagkap ikan bersama presedin wala wala..

    ReplyDelete
  8. semua peserta boleh jaga diri masing2. ini adalah misi pertama skuad arif. jadi tak ada masalah. syabas arif. syabas peserta.amal dah tak diperlukan.

    ReplyDelete
  9. Astaghafirullahalazim.....anon 09.08...brani kamu mempermainkan soal mati...apakah kamu ini Islam @ kap....bwk mengucap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di Memali dulu tu mati syahid ke mati sia sia..? Ceciter..

      Delete
    2. mati syahid, kerana mencukupi syarat, apa masalah ko ni?

      Delete
    3. Syarat pala hotak ko...

      Delete
    4. Pala hotak bingai ko la...rempit, reply mcm tak sekolah, low class..ngeh2

      Delete
  10. penulis jadian ..sawan tak tentu hala

    ReplyDelete
  11. Sepanjang malam mereka tidur aman saja...tak ada sapa kacau...tak perlu unit amal ka, unit anjing ka.

    Mungkin keadaan jadi sebaliknya kalau walaon turut sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik la kat malaysia...
      klw kat singapore dah lama dah tido kat dlm istana tirai besi...hehehe...
      malaysia terbaik...

      Delete
    2. Ksian budak anon22.02...tido ke koma lgi ni..

      Delete
  12. Bersih 4.0 gagal!

    Lihat gambar2 tiada seorangpun diberi selimut. Kenapa?

    Jeff Ulu Bernam
    Keadilan Reform

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barua ni nk slimut..ooo..dok ulu bernam...sejuk kot..

      Delete
  13. Jeff ko memang musuh dalam selimut...... apa yang ko merepek kat sini????

    ReplyDelete