KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 20 August 2015

PERTUKARAN BEKAS TIMBALAN PENGARAH CAWANGAN KHAS KE JABATAN PERDANA MENTERI ADALAH PERTUKARAN BIASA

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar menafikan bahawa pertukaran timbalan pengarah cawangan khas Datuk Abdul Hamid Bador ke Jabatan Perdana Menteri adalah sebahagian daripada proses pembersihan.

Dalam satu kenyataan media hari ini, beliau berkata pertukaran itu bukanlah sesuatu yang luar biasa dan dakwaan sebaliknya adalah fitnah semata-mata.

Khalid juga mendakwa Abdul Hamid sedia maklum tentang pertukaran tersebut yang yang ditawarkan selepas beliau menarik balik hasratnya untuk bersara awal.

"Datuk Abdul Hamid tidak pernah diarahkan untuk pergi bercuti. Percutian beliau adalah atas permohonan beliau sendiri untuk tujuan berehat," katanya berkaitan laporan media tertentu yang membuat dakwaan tersebut.

"Pertukaran Datuk Abdul Hamid sebagai timbalan pengarah isu-isu keselamatan dan transnasional (SIS) adalah sebagai satu pengiktirafan atas kemampuan dan pengalaman beliau dalam menangani isu-isu keselamatan," kata Khalid lagi.

Menurutnya lagi, pertukaran Abdul Hamid bukanlah sesuatu yang luar biasa.

"Sebelum ini, Tan Sri Bakri Omar, Tan Sri Zaman Khan, Datuk Seri Zulkifli Md Noor dan saya sendiri pernah ditempatkan di beberapa agensi kerajaa bagi tujuan memenuhi tuntutan dan keperluan semasa," katanya.

29 comments:

  1. Pertukaran luar biasa...

    Di saat penyiasatan 1mdb di buat

    Habis satu dunia melayu kena pecatkena tukar kena dogol oleh najibull dan anjing anjingnya ...

    Pee dee aaar eem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku cadangkan Keadilan hantar pi Zuraida, Rafizi, Saifuddin Nasution masuk GHB. Tak payah tukar, ambil free terus.

      Kalau GHB ambil, kami kenduri 3 hari 3 malam. Laksa party
      Tukaq tak mau. Kami tak terima jenis macam Hanipa, Kolid, Mat Sabu, Siti Mariah dll. Kami gang akar umbi Keadilan tak suka pengkhianat

      Itulah kata hati Keadilan Ulu Yam, Ulu Bernam, Serendah, Bukit Beruntung, Malim Kundang, Kuala Kubu dll.

      Jeff Ulu Bernam
      Keadilan Reform

      Delete
    2. Hasnul GHB bekas JIM / IKRAM / IRC jgn bawak kat Laksa party kami. Mulut serombong kapal, fitnah TSKI culas solat. Kata pi usrah tapi mulut dajei macam mat paipom

      Orang macam ni mai opis Keadilan cabang, takut hilang berkat. Mulut macam orang pakai kepiah kecik kat belakang kepala

      Jeff Ulu Bernam
      Keadilan Reform

      Delete
    3. Kalau Mai la opis Keadilan cabang, mau GHB kena lumoq dgn minyak sapi. Kah Kah Kah.

      Hang ingat kami restu hangpa buat naya kat TSKI.

      Delete
    4. Last sekali, nasihat kat DSAI, Banyakkan solat dan zikir. Kami berdoa untuk kamu lepas dari fitnah. Tapi pada masa yang sama kamu mesti bernazar tak mau fitnah orang lagi.

      Malam ni Malam Jumaat. Jommm pi Masjid Sri Petaling. Kita layan majlis taqlim, esok dgn sabtu kita keluaq buat ghash.

      Kepada sipolan2 yg dok taboq fitnah kat sini, bertaubatlah kamu

      Omak kau, saya cuti esok. Bye

      Assalamualaikum

      Jeff Ulu Bernam
      Keadilan Reform

      Delete
    5. Teruskan perjuangan. Biarlah mereka yang pentingkandiri sendiri keluar dari jemaah Islam. Terima kasih kepada saudara-saudara kami dalam PKR yg bersama2 kami..

      Berjuanglah kerana Kebenaran dalam jemaah Islam, bukan kerana sayangkan LIM Kit Siang. Kami tahu Abang Jeff Istiqamah dalam perjuangan reformasi

      Jeff bila nak masuk PAS

      Delete
    6. Aku ahli pas Ulu Bernam Timur setuju jika pas bersekongkol dgn umno untuk menjatuhkan Abang Non. Aku spt tuan guru setuju bahawa pertukaran ini ialah pertukaran biasa iaitu qads dan qadar yang telah ditentukan.

      Jeff Ulu Bernam
      Keadilan Reform

      Delete
    7. Selamat...nasib baik aku pandai. Klu masok mahkamah hari tu misti suma rahsia aku dah terbongkang... selamat2

      Delete
    8. INI SUMA CERITA TIPO. CAI MAU BIKIN KITA LUPA DIA PUNYA BOS PUNYA SYKT SARAT HUTANG

      Delete
  2. Brader Malaysiabaru, ko hebat sangat, apa yang dah ko buat untuk betulkan keadaan??? haaaaa??? Cer citer...cer citer.......Aku rasa, ko ni pun sama je 2x5 macam beruk keyboard warrior macam aku neh??? -Danny DAPsy-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngaku keyboard warior?

      Apa kata pergi BERSIH 4.0 jom guling itu cara kami ...guling berguling guling...itu sumbangan aku!!!

      Delete
    2. Guling2 gaya pas
      Cam kat kuale ari turr

      Delete
    3. INI SEMUA CERITA KARUT CAI PUNYA AUTA. CAI MAU KITA KASI LUPA DERMA PUTERA JO LO

      Delete
  3. Omakkau kau jawab dpn allah esok ye,klu x suka dap,kau buang la bendera dap kat homepage kau,ada maruah ka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lah yg kau nie bengap banggang bahalul sangat, suka hati omakkau lah..

      berapa sen yg kau bayar dia?

      Delete
  4. Ada ke sibengap kat sana nun kata keluar pas tu keluar islam.

    Mengong betol

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkna umno masih belum islam la sbb blum jd ahli pas.....walaupun dh bersunat.....bygkn najib blum bersyunat

      Delete
  5. INI SUMA CAI KARUT PUNYA AUTA. CAI MAU KASI KITA LUPA PASAI HUTANG 42 RIBU JUTA

    ReplyDelete
  6. sekali menipu selamanya susah nk percaya.

    mcm gani 4tail...dikatakn berhenti sebb kesihatan...haha...org lain yg ckp dia sakit.

    bygkn tiba2 dia dpt medical report kt dia sakit....

    yg aku yakin xtipu ialah cinta buta sejati omak pd abg kholid berahim

    ReplyDelete
  7. MASALAH UTAMA KITA SEBENARNYA IALAH GST DAN DERMA MASUK AKAUN SENDRI. LAIN2 TU TAK BERFAEDAH KEPADA KITA DAN MENGONG UTK DIAMBIL BERAT

    ReplyDelete
  8. Dulu 2 pegawai sprm yg dipindahkan tempat kerja tu pun org2 atas cakap cam ni jugak. Ptuiii

    ReplyDelete
  9. Yannei dei thamby cit cit poooraaah !........... kami dari parti Ameena Curry son of MIC, anak saudara of PPP and kawan punya kawan punya saudara of IPF sanggup menjadi macai dan balaci Dap. Oleh itu restu dpd tuan guru LKS dan LGE sangat kami cari2 dan kami sanggup membuat fitnah dan tohmahan demi survival politik kami dan sekiranya kami disaman kami akan pohon maaf utk selesaikan masalah sbgmana yg dilakukan oleh mentor kami Saifuddin Nasution.......Dusyum ! Dusyum ! PKR Parti Kelentong Rakyat = GHB Geng Hipokrit Barua = sama2 Kaki Auta !

    ReplyDelete
    Replies
    1. diamlah kao babi copy paste...dah 4 ari komen sama aje...bangang mengalahkan mat maslan!

      Delete
  10. Pening aku baca komen komen kat blog ni. Yang mana satu Jeff asli? Ok, apa apa pun GHB tengah hot sekarang manakala PAS pula Dalam keadaan merudum. Harap teruskan istiqamah dan per baharu strategy. Kepada GHB, walaupun anda mendapat kelebihan moral, jgn leka dan terus dekati rakyat. Sikap anda terhadap sahabat sahabat yang masih di Dalam pas sangat dikagumi. Atas sebab inilah ramai ahli ahli pas menyertai GHB secara sukarela. Kedua dua pas dan GHB perlu bersedia Dalam gelombang yang Akan menjelma hujung Bulan Ni apabila penibuhan Amanah diumum dan bersih 4.0 berlangsung secara serentak. Perhalusi strategy untuk menghadapi situasi yang tak terkawal. Harap bersedia disamping berdoa. Kedua dua GHB dan pas perlu berdoa.

    ReplyDelete
  11. Kabinet penyamun..... 2.6 b... 42 b

    ReplyDelete
  12. Jeff asli ialah jeff yang gila babi tu,dia kenal Oamk kau dan Oamk kau kenal dia.begitu juga dengan anon yang suka mak dia kena jubur,sebab setiap ada kleuaran Oamk kau dia takda lain mesti al juburi,sebab dia geram mak dia dijuburi bangla,

    ReplyDelete
  13. So Jeff Ni umno ke? Yang si jubur tu dah sah umno.

    ReplyDelete
  14. Saya adalah Jeff Ulu Beram ori.

    Hantu-hantu yang suka pakai nama saya beri amaran akan amik tindakan.

    Tan Sri Khalid Abu Bakar adalah sepupu saya dan dia hensem giler.

    Jeff Ulu Bernam

    Keadilan Reform

    ReplyDelete
  15. Salaam Abang Jeff dari Ulu Bernam.

    Tolong berithau saya mana bolih beli spender cap buaya?

    sekian,

    Pak Hassan Laeh

    ReplyDelete