KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 21 November 2015

AKAUN MEDIA SOSIAL FACEBOOK NYA SERING DITUTUP KERANA MEMPUNYAI NAMA MENCARUT " PHUC DAT BICH" HINGGA TERPAKSA DEDAHKAN MAKLUMAT PERIBADINYA.



Gara-gara sering disalah tafsir oleh banyak pihak, seorang lelaki warga Australia terpaksa mendedahkan maklumat peribadinya di laman sosial Facebook.

Nama sebenarnya adalah Phuc Dat Bich, yang mana apabila disebut seolah-olah mirip kepada ayat yang sering digunakan untuk mencarut di dalam Bahasa Inggeris.

Lelaki yang berketurunan Vietnam itu mengakui berdepan dengan detik sukar sepanjang hidupnya apabila ditanya tentang nama sebenarnya.

“Saya dituduh menggunakan nama palsu dan mengelirukan, yang sebabkan saya rasa tersinggung. Apakah kerana asal orang Asia? Apakah kerana itu.

“Setelah akaun (Facebook) saya ditutup beberapa kali dan dipaksa menukar nama kepada nama ‘sebenar’ saya, jadi saya letakkan ia (imej pasport] )i sini.

“Inilah nama saya. Yang jujur, Phuc Dat Bich," demikian memetik tulisannya di laman sosial Facebooknya, sebagaimana dilaporkan Sydney Morning Herald.

Phuc berusia 23 tahun dan bekerja di Bank Nasional Australia.

Dia bertindak memuatnaik maklumat peribadinya di laman Facebook bermula awal tahun ini, namun mula menjadi perhatian banyak pihak dalam beberapa hari ini.

36 comments:

  1. Bolei Jadi ahli PAN Imayam. Inclusive progressive dan pahemmmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi ahli PAS lagi baik. Nanti boleh pukul orang. PAS kan dah kuat dan sekutu UMNO.

      Delete
    2. Mengapa unit Amal x berguling atas jalan yg obama lalu?adakah tiada wahyu dr tuang presideng sotong kurita?

      Delete
    3. Pas menawarkan perkhidmatan sebagai penasihat Amerika/obama. Tugas penasihat diperakui oleh jibbie sbg paling baik/ampuh hasil kerjasama ostad bagi menutup mulut2 longkang. Bila ostad kedepan membela dgn sentimen agama ramai akan terpengaruh dan percaya. Tahniah ostad berjaya cover skandal najib....isu najib dah nak pecah...pak ostad tutup riuh rendah bab islam,hudud dan perkauman. Pak ostad boleh hantar resume pada obama dialamatkan ke rumah putih. Terbaik bagus perancangan politik najib dan pak ostad.

      Delete
    4. Berita ahli PAN dipukul.
      PAS mengatakan penyerang itu adalah ahlinya dan ada masalah mental. Tak sangka pula yang bermasalah mental berguna untuk PAS. Nampaknya yang bermasalah mental dan samseng ramai di sana. 

      Kalau tidak takkanlah kereta di bakar, bangunan dibakar, kereta dipecahkan dan ada juga tayar di toreh! Hebat sungguh ajaran Hj Hadi.

      Delete
    5. Maknanya byk ahli pas sakit mental dah.. .
      Mungkin ...........
      Patut la......

      Delete
    6. PAN Imayam logo Cable TV. Kah kah kah. Tengok Mat Sabu ingat Inspector Sabb.


      Balik la oiiiii

      Delete
    7. Ahli pahpihpuh yg masuk sini pun byk yg sakit mental

      Delete
    8. Sapa2 kat sini sakit mental sila gi jepung jumpa dr hadimaru utk buat rawatan. Penyakit ni berjangkit. Jauhi anjing yg kuat menyalak

      Delete
    9. Mampuih le kalu kejaan ambik pesskit mental jadi penasihat.......

      Delete
    10. Hanya manusia yg sedang mengalami masalah mental shja yg sanggup jadi walaon dan gadai bini utk politik. Kalau dibiarkan boleh jadi giler tu....

      Delete
    11. Walak sgt kat pmpn pun bole jadi mental trouble

      Delete
    12. Yg peliknya ahli parti yg mental cuma tahu pilih org Amanah dan penentang pas sja utk diganggu. Org parti lain dia tak nak ganggu plak......

      Pandai jugak org sakit mental tu yer....
      Huhuhu

      Delete
    13. Harap pesakit mental yg menggsnggu ketenteraman awam itu ditangkap dan dihantar di hospital tanjung rambutan utk diberi rawatan dgn segera. Org macam tu amat2 bahaya dibiarkan duduk dln masyarakat awam.

      Delete
    14. Aku ingatkan betul2 walak rupanya sskit mental.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Seorang ahli parti di marang buat hal.
    Ustaz ini dikatakan sskit mental.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut la berUG. Rupanya mental.......

      Delete
    2. Menurut pakar sakit jiwa dr Thomas Black dr universiti cambridge, sakit mental jika tidak dirawat secara intensif boleh menjadi gila atau menunjukkan perlakuan gila dlm tempoh singkat. Ini berlaku bila wayar dlm otak kiri sudah putus akibat tekanan dalaman yg tinggi.

      Delete
    3. Lebai mental sapu balak sampai licin.

      Delete
  5. Mengapa pas boleh bersekongkol dengan pemakan hasil anak yatim? Bukankah neraka jawabnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadi sotong akan dibakar dalam neraka jahanam kerana bersekutu dengan pemakan harta anak yatim yaitu jamil khir!

      Delete
    2. Org mental tak masuk neraka....huhuhu

      Delete
    3. Baik kau jgn tanya macam2, nanti din ayam ajak debat bila dia tahu kau x ada dlm negara...

      Delete
  6. Yam bodo2 masok amano
    Yam mental2 masok pah

    Hadoiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg gila babi masuk PARTI KUALI IMAYAM

      Delete
  7. Aku rasa Jeff ulu bernam tu pun ada masalah mental jugsk la. Jangan2 skang dah masuk hosp tanjung rambutan.

    ReplyDelete
  8. Proses baiah gadai bini boleh menyebabkan ahli pas menghadapi tekanan mental yg berlebihan. Sebab itu Islam tak benarkan baiah bini.

    Dlm dunia ni, hanya parti pas aje yg buat. Ikut mahzab mana pun tak taulah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk sgt benda2 pelik yg dilakukan oleh pemimpin serta ahli pas sejak TGNA meninggal dunia.

      Delete
  9. Tolong jsngsn jadikan masalah mental sebagai alasan untuk elak tindakan polis. Samseng taik kucing ini mesti ditangkap, dibicarakan serta dipenjarakan. Biar ia jadi pengajaran kpd samseng taik kucing pas yang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAN samseng taik anjing

      Delete
    2. samseng jubo sudah kena tangkap..pengajaran kpd samseng jubo yg lain supaya jngn menjubo sewenangnya.

      Delete
    3. samseng jubo x ganggu orang tp samseng black mental pas boleh bunuh org oii...x pun boleh ajak kau debat bila dia tahu kau pi oversea

      Delete
  10. Pas ada samseng gk ke?? Haha.. nk tgelak pun ada. Ckp kencang, tp auta lebih.. kesian macai imayam cap roket+jubo meroyan x suda...

    ReplyDelete
  11. Apalah dio ni..nama eh...ponat ponat omak eh..bapa eh rigister kek tongkrang rigistar dipatment..masuk ostrolia..buka pasbuk lotak nama phuc dat bich...hehehehhehe...nasib baik omak eh..bapa eh..tak rigistar nama...vig mah mah....kompom tak jijak tanah meleisia....kakkkak..kencian kencian....ekou main istargram yo lah phuc dat bich....pakai nama too sick vilien....kakakkakakaka...hampeh...

    ReplyDelete