KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Friday, 24 July 2015

AKTIVITI PERNIAGAAN DI PLAZA LOW YAT KEMBALI SEPERTI BIASA


Aktiviti perniagaan di Plaza Low Yat yang terletak di Bukit Bintang kini berjalan seperti biasa.

Tidak ada kawalan daripada pihak kuasa bagi memantau pergerakan pengunjung dan orang ramai kembali berurusan di situ dengan selesa.

Meskipun baru-baru ini negara digemparkan dengan insiden pergaduhan antara dua kumpulan pemuda beberapa hari sebelum menjelangnya Aidilfitri, namun apa yang berlaku tidak sekali menjejaskan aktiviti jual beli di plaza yang sangat dikenali sebagai pusat jualan barangan teknologi maklumat terbesar di ibu negara.

Tinjauan secara rambang mendapati, saranan sesetengah pihak yang mencadangkan supaya memboikot plaza tersebut tidak berjaya apabila masih ramai lagi yang datang terutama selepas waktu kerja.

Seorang penjual telefon bimbit, Gan Ah Pang, 34, berkata, insiden yang berlaku itu wajar dijadikan pengajaran agar tidak lagi berulang pada masa hadapan.

Katanya, pergaduhan seperti itu harus dielakkan kerana ia tidak menguntungkan mana-mana pihak selain tidak membawa manfaat yang baik.

“Buat apa kita duduk dalam satu negara mahu gaduh-gaduh. Tak ada siapa yang untung kalau kita buat macam itu. Bisnes pun boleh jadi susah,” katanya.

Seorang pekerja kedai telefon, Maria Musa, 34, mahu agar insiden yang berlaku di Low Yat sebelum ini tidak diperpanjangkan lagi kerana ia boleh menyekat rezeki pekerja di situ sekiranya langkah memboikot plaza itu diteruskan.

“Saya sudah bekerja di sini hampir tiga tahun dan belum pernah lagi terjadi pergaduhan besar seperti mana yang berlaku baru-baru ini.

“Jika perkara seperti itu berlaku lagi saya dan beberapa lagi pekerja wanita Melayu yang bekerja dengan tauke-tauke Cina di kedai telefon di sini akan berasa ketakutan sekaligus boleh menutup periuk nasi kami,” ujarnya.

Sementara itu, seorang pengunjung, Ismail Samad, 46, berkata, dia sangat selesa menjadikan Low Yat sebagai destinasi untuk membeli perkakasan komputernya kerana pada kebiasaan apa yang dimahukan ada di situ.

“Saya memang selalu membeli barang spare part (alat ganti) komputer di sini kerana ia mudah didapati berbanding jika mencarinya di tempat lain.

“Lagipun saya boleh mendapatkannya dengan harga yang murah mengikut spesifikasi yang diperlukan,” katanya yang merupakan seorang juruteknik di sebuah syarikat swasta.

Dalam pada itu, beliau mengharapkan agar pihak berkuasa terutamanya Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) sentiasa membuat pemantauan ekoran dakwaan berlakunya penipuan oleh peniaga-peniaga di plaza itu untuk kepentingan pengguna.

19 comments:

  1. Fokus GHB (gerakan hancur berkecai) je skrg ni...sapa mursyidul, sapa bakal jatuh talak 3, sapa bakal makan najis lembu (rebut jawatan dlm ghb & kalah). Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut betul lembu pasiku ni kat GHB. Utk makluman dlm GHB tak ada istilah TOLOL...BARUA..AGEN DAP..hnya presideng pil kuda shj guna istilah ini.

      Delete
    2. ye teruskan fokus GHB

      teruskan belasah GHB

      teruskan ugut GHB

      supaya rakyat lebih simpati

      dn hulur sokongan kpd GHB yg dizalimi

      apakah negara ini sudah dasar komunis yg
      menghalang ditubuh parti politik?

      sekarang ni dua golongan yg mendapat simpati
      rakyat malaysia... GHB dan DAP

      hasil kerja2 'mulia' puak agen umnu dan PASUG
      yg hari2 kempen utk GHB dan DAP

      kesian hj hadi... seperti sudah mula dilupakan

      PAS? tak lama lagi kita akan tertanya2 PAS ni apa ye?

      kumpulan muzik? ahlil nujum? lawyer? doktor?

      panthaaaaang menantu aku ulamak PAS !

      Delete
  2. Yang jadi mursidulnya ialah kalit,yang bakal jatuh talaq 3 Omak kau.yang makan najis lembu?tak kan kau tak tahu,KAU LE

    ReplyDelete
  3. Bangsatnya melayu d bwh amnu sekular...nak boikot pun x mampu.
    Bukan suh boikot semua tempat, cuma loyat...tu pun x mampu dgn pelbgai alasan...kesian

    Lps ni kapir dap ni akan makin besar kepala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg bg komen di àtas mesti bukan org kl. Melayu bangsa ada maruah. Bukan macam bangsa kau...melukut di tepi gantang. Itu sebab dari awal aku dah ingatkan..melayu tak mengamuk tak tentu pasal..mesti bangsa kau kaki tipu. Bukan sebab curi. Lagipun berita mcm ni Bernama tulis utk pulihkan keadaan, bukan sebab melayu berduyun2 pegi low yat. Pak menteri yg suruh editor karang cerita semuanya ok. Kahkahkah.. Ingat kes mcd? Jualan jatuh teruk...sampai ada yg tutup. Baru tau kt malaysia ni melayu pengguna terbesar.

      Delete
    2. anon 08:36 mesti mat amno...otak beku...jeng kreng sbb jilat amno & kapir lim kit sial...

      nak boikot loyat pun mcm2 dolak dalih...kah kah

      Delete
    3. setuju...amno la perosak...d sokong pula oleh penjilat2 dap...hancus!

      Delete
    4. 09.01 & 09.02 penganggur terhormat. Mintak duit mak bapak nk beli top up. Takde melayu panggil bangsanya bangsat. Lu kecewa dlm hidup, lu pegi isap dadah la cibai

      Delete
    5. anon 09:08 mesti OKU (org kuat umno) kih kih kih

      melayu yg bangsat ialah melayu umno, tu pun susah nak paham? hadoi la! melayu islam tak bangsat, melayu sekular pun bangsat gak

      Delete
    6. Masih ada kah generasi muda yg nak sokong umno? Parti yg mengkhianati bangsanya sendiri. Kebodohan pemimpin umno yg jual air dgn harga murah dan beli semula dgn harga mahal.

      Delete
    7. umno nk boikot low yatt? hihih goli ketiak den

      kan aku dh ckp pemimpin umnu dpt makan sebb adanya cina

      ramai samseng melayu pun cari makan jg kedai2 cina termasuk
      low yatt

      hancur perniagaan cina, kebulur lah samseng2 melayu

      hari tu gaduh sikit2 je utk politik, nk ulang mcm 13 mei? tk mungkin laaa. samseng melayu serang guna parang, cina serang hulur wang wang wang. samseng melayu kata ... maaf boss, aku tersilap.

      pemimpin kau suruh berlakun sikit2 mcm dlm wrestling yg berdarah2 tu je, yang kau betul2 gaduh teruk2 kenapa? tulul punya samseng taik minyak sarip dol

      so faham lah ye senario politik perkauman kt malaysia ni.

      Delete
  4. nak boikot amendanya... kalau setakat melayu tak payah lah... sume cerita angat2 tahi bab*... konon nak mengamok tapi tak sedar diri...bangsa sendiri dok menj*lat bontot cin*...lepas tu nak boikot...sudahlah melayu... sama boddoh macam pemimpin mereka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi2 buta pendatang asing dah komen...tony pua suruh ke, guan eng suruh? Mak bapak lu la kaki jilat bontot. Kahkahkah

      Delete
    2. bro 8:42

      jgn marah2 , kena terima kenyataan sebb dh banyak bukti kita ni dijual oleh bangsa kita sendiri.

      jgn kira bangsa la, di atas sana ada melayu cina india yg jahat yg sekongkol utk menyusahkan cina melayu india kt bawah mcm kita yg baik dan tidak berkuasa ni.

      yg kau dungu dok marah pemimpin DAP kenapa? depa ke yg laksana GST, naikkan petrol dll? apa yg mereka buat yg susahkan rakyat?

      ok satu contoh mudah lah :

      seorg budak cina gemuk telah berjaya manipulasi pemimpin melayu hingga berjaya dan tergamak menggunakan billion wang tabung hajah pakcik makcik melayu utk sesuatu pelaburan yg mencurigakan.

      anyway...

      niat depa nk cetus isu perkauman tp jgnlah sampai gaduh besar nnti pemimpin umnu miss syurrruuu

      janji besarkan saja isu perkauman so tht lupa dn lalailah org melayu pd isu jo low dan saham felda jatuh. sebbnya isu jo low guna duit tabung hajah org melayu,isu saham felda pun peranap duit/harta org melayu



      tapi semua itu salah D A P

      sungguh hebat DAP ini kan.... dan
      sungguh tolol pemimpin melayu ini kan
      dan sungguh sadis drama low yatt itu kan

      yg balaci marah bersemangat menyingga benda cina kafir laknat
      yg kat atas tu peluk cium sama2 mabuk enjoy dgn cina kafir yg
      tidak laknat tapi sahabat seperampokan yg hebat


      maaf meracau sikit... puak assobiyah tk faham nasiblah

      Delete
  5. Ekonomi Msia kaum Cina yg pegang. Jgn lah macai umno nak boikot. Tak jln punya. Cina jd kaya raya umno yg bantu. Raja Gula yg kaya umno Mahadir yg bantu. Cina Genting yg kaya Tun Razak @ Najib yg bantu. Pendek kata Cina jd raya sbb umno yg beri muka. Semua salah umno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sgt cetek pemikiran...cina terdesak la cina mula sokong dap. Dulu ekonomi bagus cina sokong mca. Kaum cina senang diramal. Lagi 1, robert kuok & genting kaya bukan sbb mahathir & tun razak...kau tak baca buku tulisan lim goh tong? Dlm buku tu dia cerita a-z mcm mn dia jd kaya. Robert kuok pulak dah nk masuk umur 90..dia naik sblm mahathir jd pm lg..

      Delete
    2. betul tu anon 13:59

      cina memang dh hebat dr dulu lagi tk gantung pada org berkuasa

      tp org berkuasa umnu yg bergantung kpd cina

      tu sebb jgn nk sabotaj la low yatt tu

      susah pemimpin melayu nnti

      Delete
  6. Tak payah gi low yat boleh beli kat sini budak2 muda kita punya.
    Gadgets World 666 Kota Damansara
    Gadgets World 666 Kelana Jaya
    Gadgets World 666 Bandar Sri Permaisuri
    Gadgets World 666 Sri Gombak
    Gadgets World 666 Subang Jaya
    Gadgets World 666 Danau Kota
    Gadgets World 666 Ampang
    Gadgets World 666 Balakong
    Gadgets World 666 Bangi
    Gadgets World 666 Ipoh
    Gadgets World 666 Shah Alam
    Gadgets World 666 Sungai Besi
    Sahabat2 boleh singgah mana2 outlet yang berhampiran.
    Kedai ustad tu paling murah. glass screen utk iphone 5 rm5, iphone6 rm6. cover cantik2 RM8, cable 2-12 ringgit. cable remax quality rm8, rm10 jer. Charger 4 usb rm15 jer. jauh beza dgn lowyat.

    ReplyDelete