KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 30 July 2015

AUDIO TANGKAP NAJIB BUKAN SUARA SAYA KATA MB NEGERI SEMBILAN



Selepas kebocoran video kenyataan menggemparkan Tan Sri Muhyiddin Yassin, muncul pula rakaman suara yang kritis kepada perdana menteri yang didakwa dibuat oleh menteri besar Negeri Sembilan.

Rakaman hampir dua minit itu antaranya menyebut bahawa kritikan Muhyiddin terhadap 1MDB adalah betul dan perkembangan kes itu, termasuk pendakwaan beberapa pihak, tidak logik.

Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan bagaimanapun menafikan sekeras-kerasnya dakwaan  yang menurutnya tidak berasas itu.

“Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak ada kena mengena langsung dengan rakaman audio itu, apatah lagi dengan pengakuan individu itu,” katanya.

Dalam kenyataan hari ini, Mohamad berkata pihak di belakang dakwaan itu berniat jahat kepadanya, cuba mengelirukan rakyat dan mahu melaga-lagakannya dengan pemimpin lain Umno dan kerajaan.

“Saya menggesa semua pihak supaya tidak mudah percaya dengan pembohongan dan fitnah yang dilemparkan oleh pihak tidak bertanggungjawab terhadap saya,” katanya.


Berikut antara transkrip rakaman itu:

Saya bukan nak menyebelah Muhyiddin, mana-mana pihak. Tapi dia cakap tu ada fakta. Betul. Apa dia kata, mistake has been done. It’s okay. You know, just apologise. Kita akan bersama dengan dia, bukan kita nak suruh dia berhenti ke letak jawatan.

Betulkan balik. Jom sama-sama repair. Macam Mahathir tanya tu simple. Dia tak tanya apa, dia tanya duit itu pergi mana, itu saja. Apa yang Najib susah sangat sebenarnya, duit ini aku dah terpakai. Aku dah silap salah manage. Dah tersilap, habis ceritalah.

Mahathir nak itu saja, Bukan nak tahu itu tidak. Yang ditangkapnya ofice boy, dispatch, 1MDB ditangkapnya, ya Allah hai.

Muhyiddin kata itu betul. Statement dia di Cheras, Muhyiddin kata kenapa tak tangkap orang yang bersalah dan disyaki?

Yang ditangkap adalah yang tidak bersalah. Benda ni kan, yang buat onar orang kata Najib, tangkaplah najib. Siasat Najib. Ini yang dituduh tak ditangkap, yang disyaki disiasat.

Macam mana tu office boy, standard office boy nak buat kerja RM42 bilion ini? Macam tak logiklah benda ini.

Ini yang datang kemarahan rakyat. Rakyat ni tak bodoh.


ULASAN OMAK KAU:-



Siapa yang biasa dengar Mat Hasan bercakap amat jelas rakaman suara ini bukan suara Mat Hasan ... itu Omak Kau boleh jamin melebehi 100% .. kalau nak memburuk dan memfitnah pun agak-agaklah ... rakyat celik IT bukan jenis mudah disuap dan hadam mentah-mentah tanpa tapis segala berita yang dihidangkan.

Omak Kau masih kuat berpegang kepada prinsip dan falsafah jika nak menyerang dan hentam musuh politik pastikan ianya fakta dan sahih bukannya auta dan rekaan secara berlebih-lebih.


83 comments:

  1. Betul betul betul....setuju dgn suara dlm audio tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang Non Mr Matang tu hidup lagi atau dah kena panah petir????

      Kalau dah mampos tu, jangan lagi kita sebut2 kegilaan beliau tethadap nepotism.

      Lahanat rafizi boleh shut up sebab anuar juga pecat TSKI. Anuar dgn Najib sama saja

      Yg Benerrr

      Jeff Ulu Bernam
      Reformist yg Originel

      Delete
    2. namapaknya rafizi macam tak kena lahanat pun tapi kau haro2 kena laknat,berfikirlah dengan menatang.nak suruh kau bertaubat tak tahu pulak kau agama apa ,berdasarkan nama kau,kalau mohd jeff ,ada juga macam muslimnya,teruskan dengan lahanat kau

      Delete
    3. Tuang2 dan puang2
      Biarlah sikarang muhiden merasai pula bagaimana rasanya dihadikan oleh pirdana mintiri.

      Delete
    4. Jeff Ulu Babi klu tak sebut nama Nuar satu hari tak sah. Dulu nak ngorat Nurul Izah tp Nurul tak layan sbb muka mcm babi. Pendidikan pun tak tinggi. Sekolah takat SPM je. Itu pun hanya lulus Pend. Seni. Mana Nuar nak terima sbg menantu. Bodoh mcm lembu. Last2 ambil keputusan jual babi. GHB Geng Hambat Babi layak dipengerusikan oleh Jeff B***

      Delete
    5. 18:09. .nasib baik jeff ulu babi tak jadi menantu aljuburi peliwat tua kalau tak nahas lah jubo jeff yg suci tu di jubo oleh penjubo tua sampai keluaq taik dn akan bertambah besaq lah lubang jubo mcm lubang jubo gajah.

      Delete
  2. Suara hati GHB yang boleh didengari oleh ramooon Taylip the Nepal @/meloyawavea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi hang tau, Greenpork, Addingdong. Kadang2 W Fauzdin join sekaki

      Delete
    2. hang 2 ekoq ni dah tengok video ker belom?

      Delete
    3. Geng Hadi Barua tak sudah2 meroyan. Takut sangat dgn abang mat sabu. Memang power absng mat sabu nih. Parti baru belum rasmi tp Geng Gadi Barua dah tak lena tidur. Ngeh3..

      Delete
  3. Important Info

    Saya tengok Saifuddin Nasution making akrab dengan GHB. Apa mungkin Saifuddin akan bersama2 GHB dan tidak lagi PKR

    INI bukan tuduhan tapi soalan

    Nampak gaya PKR ditikam oleh DAP Dan GHB

    Mari Terjah

    Jesse Labu
    N9ers

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saifuddin Nasution ni kecewa dgn Rafizi. Jawatan Sec Gen hilang kat Rafizi. Awal2 dulu yg sokong Nepotism Anuar Beraheem ni Rafizi saja.

      Muka bulat jgn dikata innocent. Aku syak Rafizi ni ejen DAP untuk memburukkan Anwar. Caranya meracun Anwar untuk Pro Nepotism. Memecat best MB in Malaya mahu ganti dengan bini beliau yg tercinta

      Baik2 Okey, Jahat Rafizi ni

      Delete
    2. muhiden lagi keciwa

      Delete
  4. Apo tunggu lae mcm najib nak saman wsj tungguuuu duit msia jd rupiah dulu.udah tak do muko tak saheh tu.nak saheh cari ompek saksi.najib yg buat onar sepatut nya dia berundur tp dia degil takut kena tangkap lebih cepat.jika lengahkan masa masih boleh mintak ideo punahsihat.mem bosarpun boleh tulung pikir jugak.sekarang dia mengheret umno n negara dlm keadaan yg tdk menentu.umno bleh bersuara tp malangnya merekapun tak faham sihir 1mdb.barangkali krn telah termakan duit najib juga.mereka tlah jd bagai lembu dcucuk hidung sama spt tentera daulah negara juga.apa yg pasti bersalah atau tdk najib tlah menjadi org yg dtuduh n mencemarkan nama baik negara.umno sepatutnya mengundurkannya terlebih dahulu.namun tiada siapa berani bersuara krn khuatir akan mendapat nasib spt tpm.ternyata umno lebih sygkan jawatan drpd rakyat n negara.ternyata juga umno tlah menjadi pengkianat negara gara gara ingin membela najib.padahal ia hanya kesalahan najib seorang n sekarang umno akan turut merasakan bahananya.padahal hanya perlu membuang najib seorg sekarang byk org perlu dibuang sama.tak selamat berjaya nampaknya umno.krn najib rakyat mumgkin tak akan memilih anda lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aparaaaaaaaaaaaaa orang Nogori duduk Kota damansara bodoh ni. You know who I mean !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Baju cap change

      Delete
  5. Macam suara saya tapi itu bukan suara saya.

    Jangan fitnah ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat Hassan tengah sibuk bodek Najib. Jawatan MB N9 ibarat telor hujung tanduk. Krisis dgn istana msh belum reda. Jalan yg paling baik lompat jd MP. Tendang Hasan Malek utk hidup sisa politik. Pengundi di Dun Rantau dah mula menyampah dgn sikap sombong dan kasarnya.

      Delete
  6. ...."Omak Kau masih kuat berpegang kepada prinsip dan falsafah jika nak menyerang dan hentam musuh politik pastikan ianya fakta dan sahih bukannya auta dan rekaan secara berlebih-lebih"....

    INI LAWAK TERBAIK OMAKKAU SETAKAT NI kah kah kah....boleh muntah hijau.

    ReplyDelete
  7. PKR akan tinggal Azmi,, Zuraidah, Khalid, Omakkau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak Sangat hang ni kurang ajar dan busuk hati. Alang2 busuk hati baik masuk GHB

      Delete
    2. Omakkau pun dah ganti logo kat baju.....dah buang dah logo-logo PR

      Delete
    3. Bila sah PAS ditendang keluar dr PR maka Hanis akn tukar baju PAS pulak.

      Delete
  8. Low Yat sudah sinonim dgn tipu/tiru/fake/pura-pura.

    Itu olang sudah "LowYat" maa.
    Itu Dap pun ada "LowYat" juga.
    Itu caidap sudah kena "LowYat".

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang melayu telah di najibkan dan di hadikan..

      Delete
    2. Salah...

      Olang Melayu sudah di"LowYat"kan oleh LKS (LowYat Kena Sunat)

      Delete
    3. tolong la...
      Jangan cuma tau nak menghadikan orang aje

      Delete
    4. tolong la...
      Jangan LKS cuma tau nak meLowYatkan orang aje.
      LKS = LowYat Kulop xSunat

      Delete
  9. Selain dari menabur fitnah dan membuat dakwaan yang bukan - bukan, apa lagi kerja yang mampu Si Rafizi ni lakukan kepada rakyat dan PKR? Sedangkan rakyat dikawasan dia sendiri pun terabai. PKR lagi la, dah jadi filem Tamil -MGR

    Jadi, adalah lebih baik sekiranya Si Rafizi tu lepaskan jawatan dia sebagai Ahli Parlimen. Tak payah la dia nak menyusahkan kehidupan rakyat dikawasan dia yang tak dapat pembelaan sewajarnya. Jgn menyusahkan parti fengan jadi boneka mat matang pauh ibnu nepotism

    Sia sia aku belari Dari ulu yam ke pandan kempen dia dulu. Sia2 van liteace aku digunakan untuk bawa bahan kempen. Kat akhirat nanti aku charge rafizi duit minyak Dan tol dgn pahala beliau. Ini kes duit zakat Selangor. Apasal Rafizi menyorok dalam cengkerang Ninja Turtle beliau.

    Jeff Ulu Bernam
    Reformist yg Originel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki mohong lah ngkau jeff...sekejap pandan, sekejap kepong, sekejap sepang...duduk ulu bernam saja lah.

      Delete
    2. dah la jefff
      jangan nak menghadikan orang aje
      kan baik ko pergi tangkap jin masuk dalam botol

      Delete
  10. Hahaha lu olang sulah kena "LowYat".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori lah bro...kami x minat dgn kisah Low Yat. Hanya macai umno bodoh saja yg menjaja cerita ini. Tujuan hanya satu supaya berlaku pergaduhan kaum.
      Jahat sungguh umno nih. Mereka lupa kaum Cina dpt kerakyatan UMNO yg beri. Sekarang salahkan kaun Cina pulak.

      Delete
  11. GHB = Geng Hati Baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gang Hati Busuk (GHB), Proxy DAP untuk sedikit pangkat yg tak berkat

      Delete
    2. apasal takut sangat kat GHB???

      Delete
    3. Sbb GHB = Geng Hantu Bintang. Bukit Bintang mali taja.

      Delete
  12. Haiyaaa. Lu jangan LowYat maa.
    GHB = Geng Hantu Bintang maa. Bukit Bintang mali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jangan nak menghadi

      Delete
    2. ko jangan nak mengLKS (meglowYat Kote Siang)

      Delete
  13. Betullah apa yang dikata ukur baju di badan sendiri. Bagi yang mampu pakailah apa nak dipakai bagi yang tak mampu kenapa nak terhegeh-hegeh.

    Begitulah juga dengan degree, pada mulanya ia untuk orang pandai sahaja. Mereka yang skor SPM dapatlah peluang melanjutkan pelajaran. Tapi setelah Najib jadi menteri pelajaran lah degree dilacurkan ke tangan orang-orang yang tidak pandai. Kini degree umpama puntung rokok, bersepah-sepah tiada nilai.

    Akibatnya jawatan berdegree dijawat oleh orang yang tidak pandai, menganiaya pelanggan dan juga graduan pandai yang terpaksa berebut dengan lambakan pemegang degree tak skor spm.

    Manakala pekerja am pula kekurangan kerana rakyat kita semua ada degree. Lalu PATI dibawa masuk. Sapu sampah di pudu PATI, kerja kilang PATI, tombak sawit pun PATI.

    Jika barang Melayu kita tawar sehabis mahu tapi barang bukan Melayu seperti secret recipe dan kfc tak berani pula kita tawar? Berlakulah adil kerana agama kristian dikenali dengan god of love manakala agama Islam dikenali dengan God of Justice.heee

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya . Biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEDEPAN KEBELAKANG KETEPI KETENGAH KEATAS KEBAWAH.

      Mana satu nak pilih ni? Fening la

      Delete
  14. Tak kira la geng apa sekalipun yg penting najib ni kasi tanam dulu.1msia dlm bahaya ni dsbbkan oleh 1mdb.jika dbiarkan najib bleh berkeping keping msia dbuatnya.jika takat umno sj yg nak berkeping keping biar depa la.ada tubuh syarikat melanun duit negara.itu sudah melampau.knpa tak saman lg akbar agen yahudi tu.knpa pecat muhyidin tak tunggu habis siasatan.knpa org dok siasat ambik jd menteri knpa pecat org dok siasat.knpa siasat lambat sgt knpa nama bdak despet jumpa nama jholo tak jumpa.knpa bakor bukit aman.knpa tunda mesyuarat mt.knapa knapa knapa

    ReplyDelete
  15. Mat Hasan pun takut hilang jawatan. Nti giliran dia pulak kena tendang. Tapi audio tu mmg betul pun. Rakyat pun tahu la auta ke fakta yg benar tetap benar. Saper pun kt audio tu mmg daring lah...

    ReplyDelete
  16. Tindakan najib memecat muhiden adalah betul dan tepat.
    Rakyat malaysia menyokong tindakat najib
    Kita tidak mahu umno musnah kerana tindakan segelintir ahli
    Teruskan najib
    perjuangan perlu diteruskan demi bangsa, agama dan tanah air
    Kami rakyat Malaysia sentiasa menyokong anda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju.. rakyat malaysia terutamanya bangla, nepal dan Indon berdiri teguh dibelakang najib

      Delete
  17. Najib sudah lama bersabar dengan karenah sesetengah ahli parti yang ingin menjatuhkannya. Malangnya, kesabaran najib diambil peluang oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Ibarat kata orang tua, melampaunya sudah seperti cacing naik ke mata. Buat apa kita membiarkan gunting dalam lipatan.....

    Hidup najib!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak ros suruh tukar dapur kabinet je....bukan suruh tukar kabinet

      Delete
  18. Negara amat memerlukan pemimpin yang berani dan bermaruah seperti najib.
    Buat masa ini tidak ada pemimpin dari mana2 parti yang memiliki karisma seperti beliau, apatah lagi pemimpin pembangkang. Tidak ada satupun pemimpin pembangkang dari mana2 parti yang kononnya di bawah PR memiliki karisma seperti najib. Pemimpin pembangkang hanya tahu bergaduh sesama sendiri. Baru pegang 3 negeri sudah bertindak seolah2 memerintah sebuah negara hingga berebut kuasa. Jika perintah negara sudah tentu negara jadi kucar kacir. Cakap saja pandai tapi habuk pun tadak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngko jangan nak najibkan orang lah...

      Delete
    2. Muhyudin tanya Mana wang rakyat 40 bilion tu? Najib jawab Ada dalam akuan aku.

      Delete
  19. Budak2 PR kena belajar lagi cara menyunting dan membuat video dengan lebih baik. Tolong la masuk universiti belaja dulu cara nak buat. Kalu setakat macam ni budak tadika pun lagi pandai.

    Buat malu PR aje...

    ReplyDelete
  20. Siapa lagi yang lebih sesuai menjadi PM Malaysia pada masa ini jika bukan najib.
    Nak harapkan pemimpin pas dan dap?
    Mintak ampun la....
    Kalau dalam mimpi boleh la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngko jangan nak najibkan orang lah....

      Delete
    2. rosma lagi pandai memerintah....

      Delete
    3. Pandai memimpin ke atau pandai merembat wang rakyat?

      Delete
  21. In Sya Allah...
    Barisan baru kepimpinan najib kali ini akan mengukuhkan perpaduan dan memantapkan sokongan rakyat. PR selangor, Penang dan Kelantan bersedialah untuk menyerahkan semula pemerintahan 3 negeri itu kepada BN semula selepas PRU ke-14 nanti. Rakyat 3 negeri itu sudah serik diperintah oleh golongan pembangkang yang mementingkan perut parti sendiri. Masanya untuk berubah sokongan kepada BN demi kemajuan dan pembangunan negara.

    Negara maju rakyat sejahtera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak habis2 nak naibkan orang lah....

      Delete
    2. Aku tinggal dalam salah satu 3 negeri yang hang cakap...kalau BN menang pon ok tapi ada satu peluang saja...kenapa, kerana penduduk di 3 negeri ini antara negeri yang terkehadapan di Malaysia dan paling terdedah dengan sebarang perubahan. Samada ekonomi ataupun sosial. Buat masa ini penduduknya masih selesa dengan kerajaan negeri masing masing tapi tak bermakna BN tak berpeluang. Jika kena pada strategi dan masa, Insyaallah BN akan menawan kembali 3 negeri ini dengan kemenangan. Tapi setiap tindak tanduk kerajaan BN selepas itu akan menjadi perbandingan dengan kerajaan PR yang tewas kerana kerajaan negeri sedia ada telah meletakkan satu standard dalam menguruskan sebuah kerajaan. Profesionalisme berserta ihsan adalah perkara yang mudah diucap namun amat sukar terlaksana. Apapun aku ucap selamat berjuang kepada semua. Aku harap semua akan berjuang demi tanah air, bukan kerana kau atau aku atau dia. Kerana tanpa bumi dipijak siapalah kau, aku dan dia. BN dan PR (bubar) jika kamu betulkan sayangkan tanah air ini, kamu tahu apa yang patut kamu lakukan. Cakap cakap cakap tanpa dapat dirasa sebarang perubahan adalah amat menjelekkan. Fahami isi hati rakyat jika betul kamu sayangkan tanah air ini atau kamu tak peduli jika cucu cicit kamu nanti membesar sebagai warga eropah dan tak pernah mengaku mempunyai saudara di Malaysia. Aku tetap di bumi barokah ini, kalian semua boleh menjarah sepuas puasnya agar terpenuh keperluan kalian. Aku sedih dengan nasib bakal menimpa generasi mendatang. Mangsa kerakusan manusia di zaman aku.

      Delete
  22. tak habis2 najibkan orang....tak laku nah

    ReplyDelete
  23. Baik lembu mahupun kambing sekalipun, jika sekiranya ditakdirkan ia boleh berkata2, maka mereka mereka juga tidak akan percaya bahawa PR akan dapat mengekalkan pemerintahan di Selangor dan Kelantan.

    Inikan pula manusia yang diberi akal oleh Tuhan Maha Esa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman BN kalau hantar calon batang pisang pun boleh menang dah lama berlalu lah kak oiii..

      Delete
    2. Ntah...Selamanya pembakanglah BN di selangor

      Delete
    3. Semasa bn perintah Selangor penhawat awam dapat bonus rm 500. Tp bila PR perintah tiap tahun dapat sebulan bonus. Gaji aku RM 15 k. Dapat juga aku menyimpan utk hari tua.

      Delete
    4. Kenyataan dari Lembu tu..biarkan la

      Delete
  24. Pembangkang memang tugas yang dia tau buat cuma membangkang. Selain drp membangkang memang dia tak tau. 24 jam membangkang.

    Dulu proton dan putrajaya pun mereka bangkang. Tapi sekarang mereka naik proton. Mereka jugak yang tergila2 nak rebut putrajaya. Mereka jugak yang siang malam mimpi nak duduk rumah PM kat putrajaya. Anak cucu pun mintak kerja cari makan isi perut kat putrajaya. Ludah, lepas tu jilat balik ludah sendiri.

    1MDB pun macam tu. Masa baru nak mula macam2 buat fitnah ke hulu ke hilir. Esok bila dah berjaya, dah untung mereka lah yang akan tergila2. kat situlah mintak kerja untuk anak cucu. Kat situlah nak mintak duit bantuan. Masa belum maju kutuk gila2, masa dah maju besok, tidur baring berak pun kat 1MDB.

    Tak percaya....
    Tunggulah. Ia akan jadi macam Proton dan Putrajaya.
    Sebab apa?
    Sebab pembangkang memang kerja dia membangkang aje.
    Yang baik pun dia bangkang.
    Lepas bangkang dia orang gaduh sesama sendiri rebut kuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oii ! Selangor, penang, kelantan BN pembakanglah...Jangan tak persan pulak.

      Delete
    2. ntah...budu..h betul, umnodah jadi pembangkang kat 3 negeri pun tak sedar lagi

      Delete
    3. Terencat akal rupanya budak nie.. kesian..

      Delete
  25. Apa yang berlaku sekarang adalah akibat budaya hadi menghadi sesama sendiri.Bila mudin menghadikan bini semoh, sebagai balasan mudin telah dihadi'ah dari jawatan.

    ReplyDelete
  26. eloklah pembangkang...tak makan dan curi duit rakyat

    ReplyDelete
  27. Ambik contoh paling mudah la, kat selangor pun cukup.
    Bekalan air untuk rakyat contohnya..
    Punya la bodoh, bekalan air tak cukup pun masih nak halang projek air Langat
    Akal letak kat mana entah
    Rakyat makin banyak, air makin tak cukup
    Tapi nak buat projek air pun sampai bergaduh sesama parti
    Parti itu sokong, parti ini tak sokong
    apa punya mentle la ahli2 parti
    agaknya kalau air tak cukup, pemimpin kamu nak tolong angkat air kat dapur rumah kamu?
    Air tu untuk rakyat, bukan untuk ketua pemimpin kamu
    Kamu ingat mereka benarkan kamu dan anak2 kamu mandi kat rumah dia?

    Jadi, kalau masalah air pun hancurrrrr
    Masalah lain lagi parah la
    Otak ada pakaila...


    nasib baik ada kerajaan persekutuan pimpinan PM cuba nak bantu selesaikan masalah air
    Itupun mulut busuk tu bising fitnah itu ini
    Kalau harapkan pemimpin kamu, jadi kambing la kamu tak mandi bila tiba musim kemarau
    Sebab apa"
    Sebab kamu tak rasional guna otak kamu
    Bila kata kamu bodo, tau pulak kamu marah
    Tapi percayalah, kamu memang bodoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upah yang kau terima dari UMNO tu gunakan lah sebaik2nya... takut bala jatuh kat anak isteri kau pulak

      Delete
  28. Replies
    1. suara dol tangkap jin masok dalam botol

      Delete
  29. Omak Kau masih kuat berpegang kepada prinsip dan falsafah - Statement tahi kucing. Cakap pasal prinsip, kerana TSKI sanggup hentam parti sendiri dan kini konon penyokong kuat PAS dan pemuja setia pemonteng unggul yang selalu pegi candat sotong dari membantu menyelesai masalah rakyat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii recorder Lim Mat Sabu

      Delete
    2. Daripada Hadi jadi PM, baiklah Najib jadi PM

      Delete
  30. Itu lah standard Melayu akn lenyap di bumi sendiri. Kerana apa, kerana Melayu2 bodoh di tipu oleh Najis hidup hidup kecuali Melayu cerdik dihidupkan oleh otak yg waras.

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Salam...
    saya ada solution utk dato' seri najib...
    baik punya....
    nk pi putrajaya byk pakai modal....

    ReplyDelete
  33. Bini semoh belajar dari mahamak macam mana nak kekal kuasa.Sejarah malaysia kedudukan orang kedua selalunya tidak selamat sebab orang yang menjadi ketua akan berbuat sesuka hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu parti yg ada umat nama melayu sama aje la dol

      umno - pecat muhidin sbb lawan tokey
      pkr - pecat tski sbb lawan tokey
      pas - mat sabu hilang jawatan sbb lawan tokey

      kalu pati umat india
      Mic - lawan tokey, tokey kena pecat

      kalu parti umat cina
      Dap - lawan ker tak lawan ker sama aje. jawatan bawak ke mati

      Delete
  34. Kalu nak selamat masuklah pas
    lepas pru14 senang cari kerja
    jual air jampi, tangkap jin, jala ikang
    permintaan tinggi dalam kalangang walaun2

    ReplyDelete