KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 19 July 2015

POLIS PERKETAT KAWALAN KESELAMATAN SEKITAR PLAZA LOW YAT KETIKA KHABAR ANGIN "AMUK MELAYU" BERLEGAR DI MEDIA SOSIAL




Pihak polis memperketatkan kawalan berhampiran Plaza Low Yat petang semalam selepas satu mesej tentang "amuk Melayu" tersebar melalui aplikasi pesanan ringkas WhatsApp di kalangan sebilangan warga Kuala Lumpur.

Tinjauan semalam mendapati tidak kurang ada empat biji trak polis diparkir di bawah jejantas Hotel Federal yang terletak di sebelah Plaza Low Yat.

Kelibat dan kehadirananggota-anggota polis dengan seragam biru turut kelihatan di Jalan Bulan, yang merupakan salah satu daripada jalan masuk ke Plaza Low Yat.

Mereka menyaring orang awam yang ingin ke Plaza Low Yat.

Wartawan-wartawan yang hadir untuk membuat liputan pun tidak terlepas dari saringan pihak polis apabila ditahan polis di simpang bersebelahan Federal Hotel dan hanya dibenarkan lalu selepas menayangkan pas pengesahan media Jabatan Penerangan.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ACP Zainol Samah sewaktu ditemui pemberita berkata, keadaan terkawal namun polis mengetatkan kawalan kerana khabar angin berkenaan.

Khabar angin yang dimaksudkan itu dikesan disebarkan dengan penulis asalnya seorang yang menamakan dirinya sebagai “Papagomo Original”.

Mesejnya antara lain berbunyi:

"Salam semua… admin berada di restoran NZ KLCC duduk berbincang bersama puluhan ayahanda serta wakil NGO dan setelah 3 jam table talk nampaknya amarah dan amuk bangsa Melayu tak mampu ditahan dengan sabar lagi."

6 comments:

  1. Beginilah jadinya jika guna otak siku lutut dan cakar harimau.

    ReplyDelete
  2. Pukida dah jadi samseng melayu.elok la kalau dapat meningkatkan penguasaan ekonomi melayu untuk mengelak nenjadi pak kaduk zaman globalisasi, menang sorak ekonomi haprak.

    ReplyDelete
  3. Simpan la sikit bodoh engkorang yg mengaku pukida/pukimak..asyik kena kena bodo je dgn mamat nama papagomol tu...jgn asyik nk tunjuk samseng taik hiding je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik jadi samseng taik hidung dari samseng jilat taik cirit LGE..mcm Ah Jib Gor umngok..

      Delete
  4. Inilah segelintir melayu asyik mencarut dan maki. Syukurlah kerana dilahirksn di bumi bertuah ini. Biarkan kumpulan tak pakai otak, tiada kerja lain, nak pecah belahkan masyarakat kita. Kerajaan rasis, inilah masalahnya.

    ReplyDelete
  5. Aku rasa dgn amukan ni, x dpt juga kembalikan kuasa ekonomi kpd melayu islam...tapi skurg2nya dpt beri amaran kpd kapir2 ni supaya x melampau dlm kaut keuntungan...

    Nak arap amnu, mrk la yg beri kuasa ekonomi kpd kapir...

    Lg hampeh ade melayu pegi jilat kapir dap, semata nak kuasa politik...igt senang2 kapir nak kongsi kuasa politik?...kuasa ekonomi mrk monopoli...contoh d singapok

    Bangang punya penjilat kapir dap

    ReplyDelete