KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 1 July 2015

INI APA KES!!!! .... LAGI KEMALANGAN BERLAKU DI "SIMPANG MAUT" SUNWAY KAYANGAN DAN KERAJAAN SELANGOR DIBERITAKAN HANYA DIAM MEMBISU?????


Omak Kau  mendapat kiriman gambar berlakunya suatu kemalangan petang tadi di "Simpang Maut" Persiaran Mokhtar Dahari Sunway Kayangan U9.

Ini bukan kali pertama berlakunya kemalangan jalanraya tetapi boleh dikatakan terlalu kerap malahan pernah berlaku kemalangan sampai meragut nyawa.

Penduduk tempatan sudah beberapa kali membuat pengaduan ke kerajaan negeri Selangor Pembangunan Berkualiti Rakyat DiPeduli memandangkan ini adalah jalanraya negeri namun tidak ada tanda-tanda positif yang kerajaan negeri pimpinan Azmin Ali akan mengambil suatu tindakan yang memberi nafas lega kepada penduduk tempatan.

Jika apa yang diberitahu ini benar maka wajar amat suatu tindakan segera perlu diambil ... jangan bila nak hampir pilihanraya baru terhegeh-hegeh nak ambil peduli.

45 comments:

  1. Ini semua salah khalid

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh khalis Samad pengkhianat

      Delete
    2. Klu TSKI masih MB tentu kemalangan tak berlaku di Yong Peng johor 3 hari lepas

      Delete
  2. tempat tu tempat melayu. mana azmin nak layan. kalau Jadi kat kepong, sebelum subuh azmin datang. Hang nak tau sebab APA? sebab takut DAP marah.

    kawan2 ikram, sila tinggalkan ikram. ikram pun Dah Jadi DAP lover

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu aku cakap, Greenboc tu maksudnya Greenjuboc.

      Aparaaaaaaaa claim professional. Bersepah la ni professional kat dlm PAS.

      Hangpa tau ka, jenis macam ni yg bersekongkol dgn DAP menjatuhkan TSKI.

      Delete
    2. Geng ularmak ramai profesionsl?
      Ya aku setuju.
      ular memang pro membelit.

      Delete
    3. Kalu hadi jadi mb selangor tentu kemalangan tu tak berlaku. Salah dap sbb tak sokong hadi jadi mb selangor.

      Delete
  3. Hi everybody

    Betulka Palanival akan sertai G18 Dan Pasma ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. sham tm akan bersama palanival

      Delete
    2. Palanivil boleh join ularmak
      boleh kukuhkan geng ularmak
      Sbb dia ada bau2 umeno

      Delete
  4. Ye, ni memang salah Azmin.

    Azmin sepatutnya jadi pengawal trafik disana.

    Jalan kena buat bonggol setiap 3 meter.

    Di bulan Ramadan BUSUK HATI.

    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macai pasmacha dikesan

      Delete
    2. Sapa menteri karja raya?
      Azmin menteri kerja raya kan?
      Menteri kerja raya mana bole tido....

      Delete
    3. Klu nik abedul mb selngor, kemalangan ni pasti boleh dielakkan. Salah dap jugak sbb tak bagi nik abadol

      Delete
    4. Apeda anon 00:08..ni jln negeri la..
      tak de kena mengena dgn pak monteri kerja raya ...asamin tido ka..

      Delete
    5. 1010
      Jalan negeri kepala otak ko
      Aku tinggal sini la...

      Delete
  5. Minah Omak Kau RAJIN BERSPEKULASI tapi MALAS mencari SUMBER BERITA yang SAHIH !
    Apa STANDARD story macam ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. why marah2, may baca blog bahlul sila baca meloyawaves by to-late bessy

      Delete
    2. Aku rasa aku tak bodoh lagi nak menilai blog mana yang BAHLUL dan blog mana yang ada VALUE !

      Delete
    3. Blog Omak Kau dah ambil alih kerja TV3 ..

      Delete
    4. Ini blog TSKI la
      Mestila sokong TSKI la

      Delete
    5. Aku cadangkan blog ni lebih baik jgn gunakan gambar logo Pakatan Rakyat baik guna logo bn saja...asyik nk menghentam sesama sendiri dlm pakatan rakyat saja...

      Delete
  6. Kemalangan di Jalan Karak beberapa hari lepas.

    Lori trailer melintang di tengah jalan.

    Kerajaan Negeri Pahang buat apa....???

    Tak buat kerja ke...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azmin punya pasal kapal terbang tentera indonesia terhempas dua hari lalu. Azmin tak tanggungjawab jaga enjin kapal kat sana

      Delete
    2. eh ari tu gunung kinabalu bergegar tua salah azmin jugak ker?

      Delete
  7. Ganti jer mb sgor assmin ali dengan azwan ali...gerenti settle. ....sekali dia maki chooyy....!! haramjadah mana ada kemalangan..apa klas aku lansung tak ikut jalanraya tuu....!!! Truss settel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tski jadi mb balik semua ni boleh settle. Umno boleh bantu. Pas bole tumpang sekaki

      Delete
  8. Marilah kamu semua mndptkan berita yg lebih ilmiah di blog greenboc. Allah bersama kami.

    Segala pujian kepada penulis greenboc, pujian kpd imam mat sabu serta kumpulannya, kami jemaah akan tetap diblkg kamu demi kekuasaan wilayah jemaah.

    Segala pujian kpd ahlulbait dan hussien..
    Allah bersama kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      Mudah2 Allah makbulkan doa kita bulan puasa nih

      Delete
    2. Prapukari ngan papagomoi kat mana skang?
      Dorang hidup lagi ker?

      Delete
  9. omakkau serang selangor sesaje.hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omak kau bole cuba mintak kerja rtm atau tv3

      Delete
    2. tak....dia tak serang selangor...dia bising sebab azmin tak letak gambar kalid kat simpang tu.

      lain kali soh la azmin pacak gambar kalid ka...paekoh ka....konpom atdak eksiden punya....

      Delete
  10. nampak busuk ati omakkau.cari la rezki cara halal omakkau.biar sikit rezki asalkn berkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. org pro ug xkira halal haram

      Delete
    2. Wal haramu wal karamu

      Delete
  11. Cuba lilitkan serban sikulutoot ditiang letrik dekat persimpangan yang sering berlaku kemalangan tu mudah-mudahan perjalanan selamat walaupon dengan lolongan anjing dan serigala tetap sempat buat u-turn yang selamat.

    ReplyDelete
  12. Omak kau tak ghoti bacho ko..jalan ghayo montoghi eh lah jago..bukan semuo eh azmin blako..blaja la sikit..kalo lun habih skolah..poie habihhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apo...ekau ingat Omak ni tak bodoh ko?

      Dah lamo dah dio ni bangang...sojak kalid kono buang kojo....minah ni pon terus jadi poyo.

      Delete
  13. Omakkau kalau nak support PAS pakai lah serban.. tak aci la cam nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ostat ameno bodo nih...
      Ostazah ameno pakai serban kot....
      babi betol la

      Delete
  14. Kejadian bunuh @ bunuh diri di talian elektrik TNB semalam adalah disebabkan kecuaian Azmin.

    Perkara ini tak akan berlaku kalau Azmin berada di sana atau dimana-mana pon jua.

    ReplyDelete
  15. Susah nak settle benda ni selagi Azmin Ali penjilat jubo masih jadi MB.. apa kata kita letak gambar khalid ibrahim dekat simpang tu.. supaya pemandu sentiasa beringat.. sehingga lah khalid jadi mb semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...
      Letak gambar TSKI kat simpang
      Tentu kemalangan tak berlaku lagi di seluruh donia macapada ini

      Delete
  16. Kadang2 idea pelik tapi berkesan ni tak akan terfikir oleh orang ramai.. setuju sangat gambar Khalid Ibrahim di letakkan di tempat2 selalunya berlaku kemalangan.. kalau boleh letak gambar OmakKau sekali ngan khalid..

    ReplyDelete