KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Sunday, 5 July 2015

BABI BERSONGKOK UCAP SELAMAT HARI RAYA?????



Satu papan iklan elektronik yang memaparkan seekor binatang menyerupai seekor babi bersongkok memberikan ucapan hari raya menjadi buah mulut warga maya.

Menurut sumber, papan iklan elektronik itu dikatakan terletak di Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur

Selain dari gambar "babi" itu, terdapat juga nama syarikat servcorp berserta dengan nombor telefon syarikat terbabit.

Namun setelah diselidik, gambar tersebut adalah seekor wombat, yang juga merupakan maskot bagi syarikat servcorp.

Servcorp adalah sebuah syarikat yang menawarkan khidmat penyewaan ruang antarabangsa.


27 comments:

  1. Macai cakap babi,klau betul babi pun jakim dah lama ckap babi tu halal.ngeh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. 13.39 babi detected. Cina celaka komunis dap

      Delete
    2. Ini babi dap ucap selamat hari raya. Tahniah la lim guan eng, tony pua, teresa kok ye...maskot babi memang sesuai dengan dap. Kahkahkah

      Delete
    3. hahahaha.....

      Ini semua salah Azmin....hahaha....

      Delete
  2. Hanya dap mampu merawat penyakit hyper sensitif org melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bln ramadan ni....bkn takat tahan diri dari lapar n dahaga.

      Delete
    2. Babi dap bg statement, babi cina dap juga yg menjwbnya. Bukti red bean army ada di mna2

      Delete
  3. Beza warna dgn wombat..
    Mascot Servecorp bukan color pink mcm dlm iklan.
    Memang ada niat nak mencabar kelirukan masyarakat.
    Ketua Advertiser takkan tak perasan yg wombat ni dah seakan akan babi ternak sepang tu???
    Memang sengaja..
    Awal2 dh bersedia dgn riaksi masyarakat.

    ReplyDelete
  4. Rasanya, yang ni bukan babi, tapi beruang Koala..maskot syarikat tersebut. Harap maaf jika saya tesilap cakap.

    ReplyDelete
  5. Kenapa mascot wombat dkt Malaysia boleh tukar color PINK ? ...
    Wa Google maskot servecorp wombat dia bukan color mcm tu....
    Ni mesti Wombat kt Malaysia ada persamaan dgn DNA babi ternak di sepang tuh..
    Tak pun pelukis grafik memang ada keturunan DNA Babi dlm keluarga.

    ReplyDelete
  6. Omak kau x nak ulas ker statement TMJ pesalah perasuah terlepas dari jenayah serius.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oii mangkuk, lps baca malaysiakini kau meroyan pulak kt sini..

      Delete
    2. Macai umno sgt pelik dan bodoh. Tak boleh langsung cerita pasal dap. Mulalah meroyan. Cerita kehinaan pemimpin umno yg songlap duit negara dia buat bodoh saja. Betul2 cibai macai umno ngok nih...

      Delete
    3. 17.14 kau sapa nak ckp pasal songlap duit la, pasal billion2 la, pasal rasuah la....kau tanya diri kau dulu...kau sapa? Berapa juta setahun kau bayar cukai? Semua benda kau nak free lagi nak ckp byk..

      Delete
  7. Ramai VVIP politik kita perangai macam babi....Apa nak heran kalau betul itu babi, pakai baju raya dan ucap selamat hari raya tak ubah macam jib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka babi tu mcm bapak kau..

      Delete
  8. MCA tak ada BABI ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mca dah tutup kedai...babi byk lari masuk dap. Termasuk babi berjanggut

      Delete
  9. Ekkellehhh...omak kau saja buat kecuh...dah tak ada isu la tu nak kutuk Azmin ari ni.....Bang Khalid buke pose dengan Sultan ke ari ni...ke dibawa melawat kubo....

    ReplyDelete
  10. Tanya mat sabu n gang paasti mereka sokong....

    ReplyDelete
  11. sesetengah melayu mmg pantang dgn babi tapi tak perasan ada antara mereka bersifat mcm babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina babi byk aktif jadi babi kat blog ni.

      Delete
  12. Syarikat ini Milik BUKAN MELAYU

    Di buat huru hara tanpa bukti , ada kemungkinan tindak balas pada pekerja yang banyak nya Melayu

    Melayu Melayu hina Cina tapi lupa Ekonomi dan Cukai Cina lah yang tanggung Melayu makan minum sampai Pencen dan KIOK

    Tidak boleh ter lalu EMOSI dengan bangsa lain di Malaysia ini

    Yang rugi Orang Orang Mrlayu saja kerana banyak nya malas dan HIDUP BER HARAP SAJA tanpa BER FIKIR.

    ReplyDelete
  13. Azmin suka binatang babi...sbb bisnes babi secara besar2an akan meningkatkan ekonomi Selangor...babi diutamakan air dikemudiankan...hidup azmin

    ReplyDelete
  14. suatu ketika dahulu bukan sedikit dari bijak pandai mengkhabarkan betapa sekalian bangsa yg menumpang itu (terutamanya bangsa cina)...akan menekan pada apa sahaja hak yg berhak keatas bangsa melayu di tanah warisannya ....

    ReplyDelete
  15. maka datanglah sipenjual beli ilmu dari kalangan bangsa melayu itu sendiri dengan sombongnya berkata "kamu rasist".... kami dengan ini menghulurkan suatu " tahaluf" kepada mereka (bangsa yg menumpang) tanpa perlunya kuasa pemutus ...tidak juga berbataskan akidah kami sebagai penganut islam...apatah lagi berbentengkan darah kami sebagai bangsa melayu...maka mabuklah sekalian dari bangsa yg menumpang itu pada "tawaran" yg diberikan oleh sebahagian dari penjual beli ilmu dari kalangan bangsa melayu yg bersyahadah....nauzubillahiminzalik...biarkan bangsa melayu itu tenggelam dlm habuan hasil dari jual beli mereka akan syahadah dan bangsanya kepada penumpang di tanah generasinya sendiri

    ReplyDelete
  16. takpa...kalau dap yang buat, babi pun ok....

    ReplyDelete