KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 24 November 2014

ADUN PAS BANGI TIMBALAN SPEAKER DEWAN UNDANGAN NEGERI SELANGOR YANG BAHARU SETELAH BERJAYA MENEWASKAN ADUN SEKINCHAN DARI DAP.


ADUN PAS Bangi YB Mohd Shafie Ngah dengan rasminya dipilih menjadi Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor dengan mendapat 28 undi mengalahkan ADUN Sekinchan YB Ng Suee Lim dari DAP yang memperolehi 14 undi.

Dato' Menteri Besar Selangor YAB Azmin Ali sebelum ini berjanji bahawa jawatan Timbalan Speaker DUN Selangor diperuntukkan kepada ADUN PAS setelah satu jawatan EXCO di cabut dari PAS dalam rombakan Exco sebaik sahaja dilantik menjadi MB Selangor yang baharu, tetapi mengapa pula ada pertandingan??????????

JANJI DI TEPATI ... PEMBANGUNAN BERKUALITI RAKYAT DI PEDULI.

2 comments:

  1. 2.[30]
    Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu berfirman kepada Malaikat; “Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di bumi”. Mereka bertanya (tentang hikmat ketetapan Tuhan itu dengan berkata): “Adakah Engkau (Ya Tuhan kami) hendak menjadikan di bumi itu orang yang akan membuat bencana dan menumpahkan darah (berbunuh-bunuhan), padahal kami sentiasa bertasbih dengan memujiMu dan mensucikanMu?”. Tuhan berfirman: “Sesungguhnya Aku mengetahui akan apa yang kamu tidak mengetahuinya”.

    AL QURAN

    ReplyDelete
  2. Ni bukanlah prtandingan kalah jdi abu menang jdi arang tpi skdar mnyuburkan budaya pemuafakatan!!. Bgi aku apa jga cra prlantikan speker ato timbalanya slagi x merugikan rakyat & negeri teruskan je! Lgi pn mgkin Azmin x mahu d lihat menguasai dewan yg mna kelak hnya2 isu2 trpilih sja yg x mnyentuh kepincangan dri beliau & pntadbiranya sja yg akn dbincangkan dlm dewan mka sbb tu la cara undian tu d buat!!

    ReplyDelete