KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 12 November 2014

BETUL KE SURAT ARAHAN HENTIKAN OPS KHAS NOMBOR PENDAFTARAN, CERMIN GELAP, LAMPU HID DAN "STROBE" LIGHT TELAH DIKELUARKAN?????


Betul ke suatu surat dari Ibu Pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Putrajaya kepada semua Pengarah JPJ Negeri mengarahkan agar Ops Khas Nombor Pendaftaran, Cermin gelap, Lampu HID dan Strobe Light dihentikan serta merta atas arahan Menteri Pengangkutan?????

Paling kelakarnya tidak dibenarkan mana-mana Pengarah JPJ membuat sebarang kenyataan media berhubung dengan penguatkuasaan ini.

Mana tidaknya .. Ketua Pengarah JPJ sendiri mengeluarkan kenyataan yang merosakkan dengan teruk sekali imej JPJ dengan beberapa kenyataan yang tidak sepatutnya keluar dari seorang penjawat awam bertaraf Ketua Pengarah.

13 comments:

  1. Kalau betul surat tu selamat lh jpj x susah2 nk saman para2 menteri dn kerabat2 vvip yg lain termasuk ketua pengarahnye ....kihkihkih

    ReplyDelete
  2. spatutnya kuatkuasa lori,kenderaan awam trmasuk teksi yg tidk mngikut undng2 la yg ptut d pantau...ini lh pnyebab bnyk kemlngn maut...bnyk yg potong q & mlnggr had laju srta lmpu isyarat.

    ReplyDelete
  3. bila tunjuk gambar keta mentri smua pkai no fancy cpat2 stop ops..tkut kena saman la tuh..ptuuiih mcm sial jer..

    ReplyDelete
  4. Sepatutnya yuran bulanan patut dikutip dari pengusaha lori hantu, lorisemen , lori bawa muatan lebih had , lori yang melalui jalan melebihi had muatan , banyak lagio nak ditulis, jadi dengan itu mungkin akan menyebabkan kurang berlaku kemalangan jlnraya disebabkan ada lori yang muatan lebih atau bas yang jalan mengiring , mereka itu biar je lepas tak payah saman.

    Sebab rakyat boleh pejam mata asalkan jangan kacau rakyat..

    ReplyDelete
  5. Setelah berjaya menghuru harakan rakyat, akhirnya Jpj pending dulu operasi no plate.

    Dikhuatiri ramai pak menteri yang akan mati dalam masa terdekat sbb no plate pak menteri juga tidak mematuhi arahan Jpj.

    ReplyDelete
  6. Harap lpsni JPJ keluarkan sendiri no plat kenderaan utk semua rakyat-buat mcm tukar lesen baru-semua org guna no plat keluaran JPJ- citer plat no ni akan berpanjangan

    ReplyDelete
  7. Mntri cap ayam pn ade.,ni kn pulak pgwai.baik amik budak tadika jd kp

    ReplyDelete
  8. PTD klu dah pangkat besar, cakap pun cam tak guna otak dah. Bodek no 1, kerja nak mengarah je..hasilnya kosong dan menyusahkan rakyat je..

    ReplyDelete
  9. skrg ni x smua ptd yg crdik brbndng ptd otai. ptd skrg ni dpt ijazah bknnya keringat sbnr. smasa blhr dunvsty byk copy paste je dn assigment trutama Bi uph org buat dgn byrn. bolh duji ptd skrg ni utk mnilai kefasihn BI ad yg lngsung x bolh brkmunikasi BI dn x mnmpkn aura dn intrgreti sbgi ptd.

    ReplyDelete
  10. Macam mane dgn lori tanah,lori balak dan lori simen yang ditampal sticker tertentu
    Contohnya: VISA,MASTERCARD DAN DLL
    Bila roadblock akan dilepas dan menunggu dibahu jalan sehingga roadblock habis..
    Mungkin pendapat saya sticker tersebut memberi isyarat kepada penguatkuasa,lori tersebut dibyr bulanan kepada.....##@%$$$##

    ReplyDelete
  11. Yg layak menjadi kuli,diangkat menjadi taukeh jd lh makin gila dan menyusahkan

    ReplyDelete
  12. Salam,
    Boleh ke cermin gelap no plate mengakibatkan kemalangan???? Kecuali lampu hid mungkin sebab cahaya terlalu terang. Apa pun pihak kerajaan memang nak cari jalan supaya dapat duit dari rakyat dgn macam2 cara dan alasan sebab mrk tak mampu cari duit diluar negara ke dalam negeri. Hanya pandai dapat duit dari rakyat sj. Namun tahu ke mrk bila rakyat juga dah kering disapu habis pada masa itu kerajaan juga dah dalam kegelapan akhirnya negara hancur, org2 syaitan tu pula dah tinggal kan malaysia hidup diluar negara seperti dubai.

    ReplyDelete
  13. kalau atas dah BODOH bawah lagi lah..

    ReplyDelete