KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 12 November 2014

KEPIMPINAN MELALUI TELADAN .... KERETA KJ JELAS NO PLAT TIDAK IKUT UKURAN DAN BOLEH MENYEBABKAN KEMALANGAN MAUT?????


Mohon sangat-sangat Ketua Pengarah JPJ bertindak menyelamatkan nyawa Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Menteri Belia Dan Sukan kerana keretanya no plat tidak ikut ukuran dan diubah suai.

Bertindaklah segera demi menyelamatkan nyawa seorang menteri kabinet wahai Ketua Pengarah JPJ.

10 comments:

  1. Hai!! Pening kepala ketua pengarah jpj ... nk buat mcm mne dh terlepas cakap kene lh ambil tindakan ... kalau x rakyat memberontak pulak ... hai!! pening pening ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ambil tindakan camner, tok KP JPJ pun saman berlonggok. Takkan nak ambil tindakan atas diri sendiri kot???

      Delete
  2. Tu la patut patut padan dah la..

    ReplyDelete
  3. JPJ mesti bertindak. Pemilik kenderaan, tak kira KJ ke siapa ke wajib ikut peraturan, lebih2 lagi menteri. Jgn pandai luluskan undang2 tapi awak tak ikut. Mangkok namanya tu.

    ReplyDelete
  4. Aku ingat, undang2 tu hanya utk rakyat je! Sendiri pun x betul, nak betulkan rakyat!

    ReplyDelete
  5. JPJ PENAKUT-ingat puak2 jpj ni berani sgt tahan kete menteri gomen? Yg diaorg berani tahan dan saman ialah rakyat yg berhempas keringat mencari rezeki dgn kenderan murah- mat motor yg tak mampu nak beli kete-itu laa puak2 JPJ berani saman-kalau dibangkang puak2 jpj ni plak diaorg salah guna kuasa ckp menganggu penjawat awam buat keje- perangai anak didik setan

    ReplyDelete
  6. kepimpinan mlalui teladn brnula dri pimpin yg akn dcontohi olh rkyt. klu lmimpn x mngendhkn undng2 srta peraturn jgn salhkn rkyt. spatutnya kmpen no plate ni dkluarkn kpd pihk peninpn dlu buknnya jpj mnjlnkn kuasa kpd kreta rkyt. byk plate kreta peminpn x ikut undg2. kmi rkyt bolh bntu jpj dgn mngmbl vedio atu gmbr kreta2 pemimon srta ank branknya yg ad no plate x ikut undg2. Berani ke jpj trus klrkn samn jka kmi bntu dlm hal ini dgn mpamirkn bukti tndkn smn tlh dambl.bukn skdr main drama.

    ReplyDelete
  7. Ramai org komplen jpj buat road block smpai sesak traffic jam, banyak tempat lak tu, setakat nak tangkap no plat tk ikut spec dn pasang lampu ape tah namenye tu x boleh buat rondaan ke dgn gunakn kamera. Semua rekod kenderaan ade di jpj, lepas tu keluarkan surat amaran ke atau saman ke dgn bukti bergambar, AES boleh pun buat ... polis lain lah buat road block berkaitan jenayah, x kn jpj nk sama mcm polis lak ... jangan lh banyak na nk menyusahkn rakyat ...

    ReplyDelete
  8. Polis trafik dn jpj ape bezanye, boleh sape2 beri pencerahan .... terima kasih

    ReplyDelete
  9. JPJ jom jual sotong kering pda pengguna jalan raya

    ReplyDelete