KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Thursday, 8 October 2015

ANAK ANGKAT SEPASANG SUAMI ISTERI YANG MATI BERKECAI AKIBAT LETUPAN BOM BUATAN SENDIRI DITAHAN REMAN 7 HARI.



GUA MUSANG: Anak angkat pasangan suami isteri yang mati berkecai apabila motosikal yang ditunggang mereka meletup akibat bom buatan sendiri pagi semalam, ditahan reman selama seminggu bermula hari ini hingga Rabu depan.

Perintah tahanan reman terhadap suspek berusia 27 tahun itu dikeluarkan Majistret Mohd Izuddin Mohd Shukri kira-kira jam 9.30 pagi ini.

Suspek yang tiba di mahkamah kira-kira 8.30 pagi memakai pakaian lokap berwarna ungu sambil bergari diiringi anggota polis.

Dalam kejadian jam 9.10 pagi semalam, sepasang suami isteri maut selepas motosikal yang ditunggang mereka meletup berpunca daripada bom buatan sendiri dipercayai angkara anak angkat mereka.

Kejadian di Kampung Pulai itu menyebabkan mayat mangsa masing-masing berusia 72 tahun berkecai dan serpihan badan mangsa bertaburan hingga 40 meter.

Ketika kejadian, pasangan suami isteri berkenaan dari rumah mereka di Kampung Batu Papan menghala Lembaga Getah Malaysia (LGM) sebelum motosikal yang ditunggang mereka meletup.

Suspek yang juga anak angkat mangsa ditahan di rumahnya kira-kira sejam selepas kejadian.

16 comments:

  1. Rocket adalah lambang racist yg melampu


    Orang melayu ditekan Dan ditindas di Pulau Pinang. Malangnya puak2 Kajang Move Dan GHB tidal pedulikan nasib mereka. Mat Sabu Dan Mujahid adalah kelahiran PPinang. Demi pangkat Dan fulus, kesusahan mereka diabaikan


    Kampung Melayu Menjadi Mangsa di Pulau Pinang

    Kira-kira 1,000 penduduk Kampung Mutiara, Batu Ferringhi Pulau Pinang berkumpul secara aman pagi tadi sebagai langkah terakhir menyelamatkan rumah dan kampung mereka daripada dirobohkan.

    Mereka yang berkumpul sejak malam tadi sehingga awal pagi ini, turut menutup laluan masuk ke kampung itu menggunakan bas, kereta dan tiang konkrit bagi menghalang kemungkinan kereta jentolak masuk dan merobohkan rumah mereka

    Tindakan itu terpaksa diambil selepas notis pengusiran mereka dari kampung berkenaan yang diperoleh tuan tanah daripada mahkamah berakhir hari ini.

    Walau bagaimanapun, penduduk yang sudah mendiami kampung berkenaan lebih 50 tahun lalu enggan berpindah selepas tidak mendapat pembelaan sewajarnya selain tidak mempunyai hala tuju.

    Sementara itu, blog penang-kini menyenaraikan 26 kampung Melayu yang sudah dilenyapkan di Pulau Pinang.

    1. Kg Permatang Tok Subuh
    2. Kg Buah Pala
    3. Kg Pokok Assam,Jelutong
    4. Kg Dodol
    5. Kg Binjal
    6. Kg Batu Uban
    7. Kg Tanjung Tokong
    8. Kg Bagan Dalam
    9. Kg Permatang Tepi Laut
    10.Batu Maung
    11.Kg Pulau Jelutong
    12.Kg Lima Kongsi,Sungai Bakap
    13. Kg Teluk Kumbar
    14.Kg Dalca
    15.Kg Sungai Nibong Kechil
    16.Kg Tengah Jelutong
    17.Kg Terang Balik Pulau
    18.Kg Genting,Balik Pulau
    19.Kg Pondok Upeh, Balik Pulau
    20.Kg Padang Benggali, Permatang Pauh
    21.Teluk Air Tawar
    22.Kg Gagah, Bagan
    23.Kg Nelayan, Teluk Kumbar
    24.Kg Selut Sg Pinang
    25.Kg Siam, Pulau Tikus.
    26.Kg Mutiara, Batu Feringghi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu P. Pg "lenyap" dari zaman Gerakan (Lim Chong EU) lagi. Sya anak P Pg. Gerakan "menghapuskan" Melayu TAPI "roket" yg membantu Melayu dianggap jahat. Saya anak Jelutong. Sekolah saya Sek men (SMJK) Jelutong. Umur saya dah 52 th. Saya tahu. BN yang membunuh Melayu P Pg tapi mereka menuduh DAP. Sialan BN....

      Delete
    2. DAP cuma ikut budaya Gerakan saja!! Memperbodohkan orang Melayu Penang dari PAN dan PKR, sama seperti Gerakan yg membangangkan Melayu Bongok UMNgOk!!

      Delete
    3. betul tu . bilangan melayu dipenang pun kurang ... byk yg hilang. balik kerja hilang. byk mayat betgelimpangan dijumpai didlm parit srmua melayu.

      masjid2 dibakar. imam2 dibunuh. hanya tinggal masjid kapitan keling yg selamat. itupun sbb ada nana keling... klu kapitan melayu dh lama kena bom

      kedai2 mkn melayu pun dh byk tutup srbb byk yg kena bakar oleh cina.

      srmua daging lembu diharamkn masuk penang. yg ada hnya daging khinzir masak merah. melayu yg tinggal sedikit terpaksa makan jg. tp depa kata sedap jg cuma kurang pedas

      semua tulisan jawi dan b.malaysia dh ditukar ke tulisan cina. melayu dipaksa ckp dn belajar bahasa cina.

      kini yg masih ramai kt penang hnyalah mamak yg tk diganggu cina. cina suka mamak sebb depa pun benci melayu.

      srkrng dap pun dh beli kapal selam jet2 pejuang kereta kebal dn byk senjata. perisik kata mereka nk tawan malaysia terutama kelantan

      srmua melayu mesti sedar dn bersedia. tu sbb melayu kena berkwn dgn kuasa2 besar seperti us dan israel.

      israel adalah rakan pertahanan yg baik utk bantu melayu menghadapi cina penang.

      tu sbb najib dh deal dgn israel. tk lama lg depa nk dtg malaysia utk bantu umat islam yg dizalimi oleh cina dap.

      mujahidin2 israel akan dibawa masuk segera utk mmbantu melayu berjihad melawan cina dap

      Delete
    4. aku tabik kat dap pandai bela melayu yg masuk dap.sekarang cina dap duduk diam2 melayu ni jadi cai hentam melayu dan back up dap.kalau durian depa ni buah cai gred tempoyak ler.

      Delete
  2. Belum DAp memerintah Penang, UMNO dah jual tanah kepada orang asing. Memang elok Melayu Penang merempat sebagai balasan kerana bodoh, malas, pilih penyangak sebagai pemimpin. Sekarang rasakanlah akibatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana buktinya?

      Delete
    2. BUKTI apa lagi, satu P Pinang tahu....UMNO dan Gerakan lah yang "menghapuskan" Melayu/Islam P Pinang. Sy tinggal di P Pg dah setengah abad. Hal politik P Pg jangan nak "temberang". Orang luar P Pg tolong diam!

      Delete
    3. Masa kerajaan BN di bawah Anwar ibrahim....apa yang anwar ibrahim buat di pulau pinang...Bekas timbalan perdana mrnteri ceruk to kun anwarnibrahim buat apa masa tu...?

      Delete
    4. masa anwar ibrahim jd tpm kt penang dh lama melayu terpinggir.

      cina dh beli tanah2 secara legal. apa melayu nk buat. umnu pun jd broker2 tolong gadai tanah org kampung.

      mana konglomerat2 melayu

      kenapa tk beli tanah melayu dn preserve

      klu najib rompak duit utk 1mdb dn guna utk beli dn selamatkn tanah melayu penang puashati juga.

      tp dia beli lombong bodoh kt negeri tan2.

      jho low asal penang..dok hong kong. dia blh tipu pemimpin melayu yg kata melayu bangsat utk hancurkn negara... bukan takat penang.

      klu prmimpin melayu umnu membela hak melayu.. mereka blh buat. tp merekalah talibarut yg gadai tnah melayu.

      bkn kt penang saja. kat seuruh negara

      klu nk benci sgt cina. salahkn british yg bawa masuk mereka dulu. kemudian salahkn la tunku abd rahman yg akur dgn syarat british bg kerakyatan mudah

      ada berani ke puak rasis bodoh melayu ni nk lawan british? srmua dh jd sejarah apa nk dibuat lg.

      sekarang selamatkn negara dpd najib yg sedang menjahanamkn negara. masih blh diselamatkn

      cina dap kau salahkn. cina jho low kau biarkn. bodoh punya umnu dan pasug. isu loud speaker kau bising. najib deal dgn israel kau senyap

      bodoh punya umnu pasug

      tppa umnu dah sain kau senyap. sanggup jd balaci nak cetus 13mei nk bela tutup jenayah najib.

      bila gaduh perkauman nnti... anak bini umnu pasug akan mampus sama. najib dn jho low dok santai kt pulau carmen kira duit rompakan

      lps tu depa minta suaka politik dr us.

      kita rakyat berbunuh sama sendiri

      sungguh bodoh jd alat najib utk cetus perkauman.... sungguh2 bodoh

      Delete
  3. Alaa Omak kau ni rasa dia ni perfect dalam Malaysia ni. Kerja mengutuk n complaint org je pun. Tapi jumpa Hanisya ni kat luar tak ada la perfect pun. Cantek pun tidak, kaya pun tidak, pakaian pun macam orang2 kampung je pun. Tapi dalam blog semua org dikutuknye. kerja buat blog je..sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau dengki sbb omakkau walaupun tak lawa tapi laku dan glamor,.
      Kau plk cuma perasan lawa je, tapi tak lawa pun, level cukup makan je.

      Delete
    2. lol Omak kau mengaku pun tak lawa. Dah tak lawa mcm mana nak laku n glamour plak. Buta ke apa? Gigi pun mancung, dulu nak berkepit dgn Faekah je kerjanya.

      Delete
  4. Bodoh punya anak....harta punya pasal sanggup dibom mak/bapak yg membesarkan dia .....

    ReplyDelete
  5. Sekalang Islam melayu nak di serangbya.

    ReplyDelete

  6. AWAS !!
    Budak Budak Dilarang Masuk !!
    >>> KLIK SINI <<<

    ReplyDelete