KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Saturday, 31 October 2015

PESAWAT AIRBUS MEMBAWA 224 PENUMPANG DAN ANAK KAPAL KEPUNYAAN KOLAVIA AIRLINES TERHEMPAS DI SINAI.



SINAI: Pejabat Perdana Menteri Mesir mengesahkan pesawat penumpang Russia terhempas di tengah Sinai.

Terdahulu, agensi berita Russia, RIA yang memetik sumber dari pihak berkuasa penerbangan Russia melaporkan pesawat Airbus A321 yang berlepas dari pusat peranginan Sharm el-Sheikh, Mesir ke St Petersburg, Russia hilang dari radar di ruang udara Cyprus.

Sumber itu berkata, pesawat berkenaan membawa 217 penumpang dan tujuh anak kapal yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan Russia, Kogalymavia Airlines. - Agensi

45 comments:

  1. Seorang Islam yang di bunuh dengan kejam di Syria oleh pesawat Russia, di balas Allah dgn cara begini. Percayalah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memandai aje ko ni

      Delete
    2. Malu..malu.. Tantawi x tau berbahas di Parlimen. Nak harap Hadi lg rak beguna. Asyik ponteng je. Jom ramai2 humban Tantawi dan Hadi dlm pru 14 nanti. Kedua2 perosak PAS.

      Delete
    3. Dewan bersidang kali ini Hj Hadi ponteng jugak kah? Negara mana pulak yg Hj Hadi singgah.

      Delete
  2. Macam2! Tak sudah2! Pra kiamat dunia sudah sampai penghujungnya.

    ReplyDelete
  3. Omakkau ni memilih2 lah nak posting berita. Berita tentang Tantawi tunjuk bodoh diParliment haram Omakkau nak posting. Klau pasal PKR, Amanah Omakkau melilau cari kesalahan lebih2 lagi Azmin buat benda betul pun Omakkau spin. Skrg ni pantang kalau Amanah atau PKR buat perhimpunan bingkas terus Omakkau amik gambar beritau dunia ceramah mereka tiada sambutan. Pasal Tantawi bodoh diParliment Omakkau tak tersentap pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMAK MEMANG DH JELAS PENDIRIANNYA SOKONG TAKSUB UMNU DAN PASUG

      omak lbh terus trang dpd pasug yg munafik malu2 nk sokong umnu....terutama hadi ponteng tu

      so kita belasah jela omak ni

      Delete
  4. Hoi Anon 17:27 blog balaci DAP @ PAN Kuali Imayan dengan pantasnya dah buat cite kau tu! Kau tak puas hati dengan Omak Kau pasal? Dia punya hal lah, ini blog dia
    .....shoossh pi main kat blog PuTuMayam yg tak laku tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muko tontovi tuko jadi hijo
      Songeh2 maso kono kutok ydp
      Malu bosa weii

      Delete
    2. Yg pro, yg pandai, yg hebat dah kuar pas.
      Yg tinggal yg senget2.
      Jadi laaa
      Asal ada.

      Delete
    3. Hal tantawi tu pun nak diherankan.macamlah tak pernah buat kesalahan dlm hidup.tu kesalahan besar berlunak lunak kata tak apa buat parti baru semua utk kepentingan islam tp buat taik kutuk parti islam lain utk tarik ahli.habis main taik mcm umno jugak korang sbb nak sokong dap sgt.nak buat islam konon.sekali dijerkah dap terus bertempiaran lari mcm tikus

      Delete
    4. YB lain semua hebat belaka masa hujah.
      Yg errrr sekor errr ni errrr nampak errrr sangat errrr kebengapannya errr

      Delete
  5. Tak ada kebaikanpun pan imayam ni selain mencari penyokong untuk dap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodo punya org
      Bagi tajuk lain dia ulas lain
      Cam tontovi jugek

      Delete
    2. Sudah tak ada idea ckp org bodoh.mmg perangai pancai otak udang.yg pancai petik tantawi tu ada kaitan sgt.main taik dap la korang

      Delete
    3. Memang bodo
      YB - yg bodo

      Delete
  6. Omakkau hanya nak beritau betapa amanahnya parti tu sejak sama DAPig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org kuat pas nak tunjuk hebat tapi yg jelas kelihatan ialah kengongannya.....

      Delete
  7. Omak kau tak keluar berita ker 3 lebuh raya yg nak buat di selangor diluluskan oleh sahak gagap? Omak kau tak sentap ker sejak azmin jadi mb dia tak pernah lulus lebuh raya?

    KOLID YG LULUS RUPE NYE!1

    ReplyDelete
    Replies
    1. omak umnu pasug... belasah je omak ni...blog ni bebas

      Delete
  8. Omak dah fitnah azmin lulus tiga lebuhraya di selangor. Bila omak nak jumpa azmin cium tapak kaki azmin mintak maaf?

    ReplyDelete
    Replies
    1. omak geng pasug umnu memang la kerjanya fitnah je

      belasah je omak ni

      Delete
  9. Tolong omak kau keluarkan berita YB (Yang Bangang) serban kemaluan jadi besar sbb kena tegur masa kat dewan. Kebangangannya errr nampak errrr begitu errrrr terserlah errrr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebal kulit muka woooo...
      Kemaluan besar...

      Delete
    2. Aku ingat 3.8 paling bodo
      Ropanya yg ni lg bodo

      Delete
  10. Tajuk INSTITUSI KEWANGAN ASING.
    Macan mana mamat ni boleh sesat jadi PENDATANG ASING pulak.....

    Tido kat palimen lagi baik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ponteng lagi baik la
      Buat malu aku aje undi ko

      Delete
    2. bangun2 tido trus nk tanya soalan nk tnjuk hebat.... rupanya tk sekolah hak hak hak

      patutlah blh kwn dgn berahim katak...sama tahap iq

      Delete
  11. Nasib baik kapal terbang rusia tu tak jatuh kat atas kepala tok lebai

    ReplyDelete
  12. Mb selangor kata sejak jadi mb dia tak pernah luluskan lebuh raya. Jadi, puaka mana yg telah meluluskannya? Siapakah puaka itu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. puaka pasug dn kholid laki omak tkjadi

      dedahkn lg kerja puaka tu... mulut gagap tp menipu tk gagap

      beradap sgtla tu... patutpun dia cr geng sekepala masa pkr nk singkirkn dia dulu

      ini jenis jantan yg omak gilokn... samalah omak pun

      Delete
  13. TAJUK YB TANTAWI TAK ADA KE?
    APA CERITA SEBENARNYA?

    ReplyDelete
  14. Omak kau....
    Tajuk Hadi mungkin join umno tak buat ker?
    Omak sentap ker?

    ReplyDelete
  15. Nasib baik kapal terbang tu tak terhempas atas kepala unknown. Kalu tak mamposss semua biri2 yg dia bela.

    ReplyDelete
  16. Kenapa omak suka fitnah azmin?
    Sahak bg upah omak yek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. upah dia murah je... 2 biji telur separuh masak hihihi

      Delete
  17. majlis PAN dimana...tarikh bila...yg ramai orang dtg ...tunjuk kat aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkperlu dtg ramai2 sbb dh tetapkn nk undi PH

      yg suka beramai2 ni parti yg tido jt parlimen... tnya soalan bodoh sbb yg dtg dgr depa tkde internet...

      menang ceramah jela pasug ponteng kuat curi balak

      Delete
  18. Sesama agama dan bangsa dia kutuk..dgn apek parti tokong dan tak basuh berak dia berkenan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apek byk soru tp yg peliknya diorg tu dpt tulangpun dah sanggup kutuk saudara seagama sendiri

      Delete
    2. yg kutuk rakan sendiri tu pasug la...mcm2 label jahat diberi pd umat islam Amanah dan PKR..

      dgn musuh umnu bukan main jilat lg

      seagama apa guna klu tipu hudud...

      munafik dulu solat belakang nabi saw lg

      tp tau sajalah tempatnya disana

      Delete
  19. Salam 1rasuah ,

    Kemana pergi wang rakyat (hasil bumi, cukai dan saman)?

    1. Ke menteri. Kabinet najib mempunyai terlampau ramai menteri. Kebanyakan jawatan membazir sengaja diwujudkan untuk jaga kroni dan perut mereka. Contoh, shahrizat (penasihat kementerian wanita) dibayar RM 33, 000 sebulan, shahidan Kasim (menteri hal ehwal parlimen@ jilat najib). Apa fungsi mereka? Sekali sekala buat kenyataan mengampu. Elaun naik 10k.
    2. Penjawat awam. Sama seperti jawatan menteri. 1 pejabat kecil ada 7 orang Kakitangan akibatnya datang goyang telur dan tek sebab kurang kerja. Ada yang masuk keluar ikut suka hati jam berapa. Datang jadi penunggu ofis 1 jam 2 sebelum keluar jaga bisnis restoren, pasar malam atau jual jeruk. 130,000 tempat (yuran +-24000 seorang?) untuk pensiswazahan menjelang pru 2013. Double pay untuk jabatan tertentu sudah bayar cukai tapi kena bayar Tuition dan myeg dan pengawal keselamatan.
    3. Bayar kepada syarikat RM2 - jack kereta RM50 bayar RM5700, platform tiang bendera RM990 bayar RM 30000, thumb drive RM90 bayar RM 480, kabinet pejabat RM 1500 bayar RM 13500, lampu suluh RM 35 bayar RM 143, dan macam-macam lagi.

    Bayangkan gaji dan elaun mereka itu jika diberi kepada orang pesakit buah pinggang yang kena hemodialisis 2, 3k sebulan , pelajar dan ibu tunggal ramai anak. Berapa banyak faedah mereka dapat.

    #KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh amah dan pekerja am ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. Biar pandai buat kerja pandai, bodo buat kerja bodo.heee

    ReplyDelete
  20. Mkn nasi lauk petai
    Lauk yg lain tknk sentuh
    Kalau kedepan org yg pandai
    Buah apa dijolok tak jatuh?

    ReplyDelete