KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Wednesday, 7 October 2015

ESOK AMK SELANGOR AKAN BUAT LAPORAN KEPADA JAWATANKUASA DISIPLIN KEADILAN TERHADAP CHEGUBARD KERANA DIDAKWA MEMFITNAH PIMPINAN PARTI.



Angkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor akan membuat laporan kepada Jawatankusa Disiplin Keadilan terhadap Ahli PKR seumur hidup Badrul Hisham Shahrin atau Chegubard kerana tindakannya yang didakwa memfitnah pemimpin parti itu.

Timbalan Ketua AMK Selangor, Zainol Abidin Mohamed berkata, laporan itu juga kerana tindakan Chegubard yang mengeluarkan kenyataan terbuka di media, blog dan media sosial yang disifatkan sebagai cubaan untuk memecahbelahkan PKR.

Zainol berkata, dia bersama pimpinan AMK negeri akan membuat laporan itu di Ibu Pejabat PKR pada Khamis.

Chegubard melalui blognya mendakwa kumpulan penyokong Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali atau kartel Azmin dikatakan akan melakukan rampasan kuasa terhadap Presiden, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail

Rampasan kuasa atau coup de’etat itu dipercayai akan dilakukan menerusi petisyen untuk memaksa satu Mesyuarat MPP khas bagi menarik semula penglibatan PKR dalam Pakatan Harapan.

Chegubard turut mendakwa, wujudnya gerakan dalam kalangan bekas pemimpin dan aktivis parti itu untuk menubuhkan parti baharu.

26 comments:

  1. Omak kau gigi mancung meroyan nak bergambar kalu ada Khalid Ibrahim. Tersengih sengih mcm kerang busuk. Dah mcm OKU pun ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKU - Omak Kau Umnu

      Delete
    2. Ini kes dengki, perut busuk.
      Dtg rumah orang kutuk tuan rumah.
      Aku rasa anon 20:34 tersalah makan maajun serapat yg bini dia punya.

      Kote jd kecik, telor jd besar.
      Tu yg meroyan tak tentu pasal.

      Delete
    3. Weh omak kau. Taula ko janda. Aku pompuan la, mana ada kote. Bengongla omak kau ni

      Delete
    4. klau ko pompuan maknanya pepek ko dah gatal nak kena jolok dgn batang penyapu....kihkih. bodonye macai amanah cangkol...puii kat muka lu..

      Delete
    5. Puki Hanisyha janda la yg dah lama tak dpt batang tu sebab asyik meroyan nak bergambar dengan Khalid ibrahim..gersang la tu,

      Delete
  2. Anonymous cemburi dan dengki la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalah yg org nak dengki kat omak kau ni. Apa yg omak kau ada?? Apa keje omak kau sampai free sgt tulis2 blog ni. Kalau omak kau selalu mengutuk org lain kt blog ni so apa salahnya omak kau kena kutuk jugak kan. Baru la adil.

      Delete
    2. blogger pencacai amanah mcm greenboc bila aku komen xapproved pun,goyang ka? omakko ni kira brani la open komen...sembang ja..puiii

      Delete
    3. ye la kan. Omak kau ni kira manusia perfect dalam Malaysia ni. sebab tu kerja mengutuk dan complaint org je. tapi aku jumpa kat luar tak ada la perfect pun Omak kau ni. Cantek pun tidak, kaya pun tidak. Kerja buat blog je pun hahahaha

      Delete
  3. Hancur la pkr alkelentongi kaki pitnah tski...padan muka, buat jahat kat tski & PAS d balas tunai...

    El kelentongi hanya mampu tengok dpd dlm sungai je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bernafas guna insang ke? Tak guna paru-paru mcm kita ni...?

      Delete
    2. dendam sungguh omak dgn pkr.... kerana mrnendang tski dibahagian perut hingga dilucut jwtan.

      tski sgt bahawa utk PR diselangor ketika cinta omak berputik masa tu

      dh takdir tski. atas kedegilan srndiri.

      Delete
  4. Mlm ni tak ada entry dari ahli Parti Kuali.
    Mungkin mereka sedang khusyuk dengar ceramah
    Ceramah mengenai cara2 berposing semasa selfie dengan amoi-amoi.

    ReplyDelete
  5. AMK - Angkatan Mangkuk Kosong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayuh Makan Karipap.

      Delete
    2. Anwar Makan Karipap

      Delete
  6. Betul2. Omak kau kalu kena kutuk tau plak maki2. Kt sini tiap ari omak kau kutuk dap,pkr,amanah, matsabu la. Mcm la omak kau ni perfect kt dunia ni. Kalu nak fikir apalah dosa org2 dikutuk tu sampai omak kau marah sgt kan.

    ReplyDelete
  7. Jangan ambil serous sangat. Blog Ni untuk suka2 baca disamping tu Kita hentam omak Dan Macai pas. Cerita dia bukan Betul, Ikut selera dia apa nak tulis. Tak kisah, aku layan JE.umno tak payah kutuk, memang dah terkutuk Dari dulu, kini sampai bila bila. Hanya Amanah yang mampu memimpin buat masa Ni disebabkan kualiti pemimpin sedia Ada.

    ReplyDelete
  8. 6 tuntuan rakyat kepada Cuepacs.

    1. Menutut kualiti perkhidmatan awam setanding dengan kuantiti penjawat awam di Malaysia yang teramai di asia pasifik.

    2. Menuntut konsultan bebas mengukur produktiviti dan prestasi perkhidmatan awam dan laporannya disebarkan kepada umum.

    3. Jawatan yang <60% kerja: >40% lepak setiap hari wajib dihapuskan kerana membazir wang kami pembayar cukai.

    4. Menuntut pembayaran bonus penjawat awam berdasarkan ekonomi semasa, kerana duit kerajaan ialah duit semua rakyat, duit swasta ialah duit mereka sendiri.

    5. Menuntut exit policy (pintu keluar) dalam perkhidmatan awam bagi menjamin kualiti servis kepada rakyat, menghapuskan budaya sambil lewa dan membuka peluang pekerjaan kepada fresh graduate dan mempercepatkan proses pembuangan penjawat awam bermasalah kepada 24 jam sama seperti sektor swasta.

    6. Menutut segala bonus dan kelebihan yang dituntut cuepacs diberikan dalam bentuk subsidi, contohnya air percuma selama minggu perayaan supaya dapat dinikmati semua rakyat tidak kira pekerja gomen atau sawasta atau tidak bekerja.

    1Malaysia, PA didahulukan, rakyat marhaen dikemudiankan.

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A > = degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , amah dan pekerja am , kecuali yang kerja sendiri ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya . biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
  9. Omak..ada 3 isu belum cover

    1. Saranan mesyuarat raja raja kepada kerajaan

    2. Ling Liong Sik mau lawan

    3. Surat terbuka ex deputy SB.

    Awat lambat sangat...Tapi tak pa...kipidap gundibab promo Amanah. Terima kasih.

    ReplyDelete
  10. WOOOOOOOWWWW!!!!

    Renungan Omakkau Hanisya buat aku tak dapat tidur lena...

    Sungguh Aku amat suka kan kamu wahai Hanisya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menyalak pukul 2 pagi,
      ganggu orang nak tidur.
      Bukan manusia je yg marah sbb menyalak awal pagi,
      syaitan pun marah.

      Delete
    2. ko jgn main2 dgn omak

      dia pendendam kuat

      kalau dia tk dpt apa dia nk, dia sanggup hancurkan sebuah negeri tau

      eeeeeeeeeee

      elakkanlah

      Delete
  11. Kah kah barua guan end meroyan...kutuk pkr meroyan...kutuk pan imayam meroyan...kutuk dap meroyan...hadoi la...

    Ade barua dap yg posting dlm blog O.K ni adelah pemimpin2 pan imayam yg kuciwa?... Kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. barua yg paling teruk ialah barua najib yg mempermainkan hudud

      Delete