KEBENARAN ITU PAHIT, KEADILAN ITU PERIT, PERJUANGAN ITU SAKIT, RAKYAT BENCI KEZALIMAN, PENIPUAN DAN FITNAH. PEMIMPIN YANG BONGKAK, SOMBONG DAN ANGKUH AKAN DITOLAK.

Pengikutku yg cool..muah33x

Monday, 12 October 2015

PLUS UMUMKAN KADAR TOL LEBUHRAYA KENDALIANNYA KEKAL WALAUPUN BEBERAPA LEBUHRAYA BAKAL NAIK KADAR TOL KHAMIS INI.



Lebuhraya Usaha Sama Berhad (PLUS) mengumumkan kadar tol di semua lapan lebuh raya kendaliannya kekal.

Dalam satu kenyataan media, PLUS memaklumkan arahan itu membabitkan Lebuh Raya Utara-Selatan (NSE), Lebuh Raya Baru Lembah Klang (NKVE), Laluan Kedua Lebuh Raya Persekutuan (FHR2), Lebuh Raya Seremban Port-Dickson (SPDH), Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah ((ELITE), Lebuhraya Laluan Kedua Malaysia-Singapura (Linkedua), Lebuh Raya Butterworth-Kulim (BKE) dan Jambatan Pulau Pinang.

PLUS juga menjelaskan kadar berkenaan tetap tidak berubah sejak tahun 2005.

Sebelum itu, beberapa konsesi lebuh raya di seluruh negara mengumumkan kenaikan harga tol masing-masing.

Antara tol yang terbabit termasuk, lebuh raya NPE, MEX, SILK, DUKE dan SMART.

59 comments:

  1. Lebuhraya 1-800-8-xxxx pun akan mengalami kenaikan tol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemerintah Pas di kelantan sungguh bijak kerana tidak mengenakan tol kepada rakyatnya. Oleh sebab tiada tol maka tiadalah kenaikan tol di kelantan. Pas kelantan tidak suka menyusahkan ahli2 dan rakyatnya. Sebab itulah pas tak buat highway mcm di selangor dan penang. Ahli2 pas sepatutnya bersyukur dan bertambah walakon.

      Delete
    2. Kenaikan tol ini berlaku disebabkan anwar yang dipebgaruhi dap dan yahudi.
      Kahkahkah

      Delete
    3. Lebih baik bayar tol drp balak kena sapu licin.

      Delete
    4. Yang bertudung merah dan berdo'a tu janda ke?? Tapi best lagi omak kau. Yang ni nampak macam dah abis gas je!!

      Delete
  2. GST tak cukup lagikah?

    ReplyDelete
  3. Alasan tol
    1. Tak nak tol boleh pindah negara lain.
    2. Tak nak bayar tol gunalah jln kampong.
    3. Tol dinaikkan untuk mengatasi demam denggi.
    4. Kenaikan tol adalah minimum.
    5. Kenaikan tol perlu bagi negara menuju ke arah negara maju.
    6. Kadar tol kita masih rendah berbanding usa dan uk.
    7. Kita akan bertindak tegas kpd peniaga yg naikkan harga barang sbb kenaikan tol ini amat kecil.
    8. Jika pembangkang memerintah mereka juga akan menaikkan tol malah lebih tinggi.
    9. Jangan bimbang, tol tidak dikenakan gst.
    10. Tol tidak naik. Bila kita bayar tol baru kira naik.

    ReplyDelete
  4. Apa bising2
    Tak nak tol pegi balik kelantan la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sombong sangatlah tu, mentanglah dia bayar tol pakai smart tag.

      Delete
    2. Tak berpeluang lah aku nak bayar tol guna smart tag sbb motor kapcai tak kena tol

      Delete
    3. Aku paling benci bila org bangang pakai smart tag & tak tau nak check bateri tag dia. Lagi bangang klu duit dia dah habiis. Buang masa aku undur kreta. Dia ingat kat kelantan ker hapa?

      Delete
    4. Balak byk tak paya la pakai smart tag naik kapcai

      Delete
    5. 20:22 simpan sikit baka keturunan bodoh kau tu, org Kelantan nak buat apa smart tag? Mana ada toll.
      Cuma sekali sekala buat check kote engkau ada power ke tidak?

      Delete
    6. La.....patut la pas kelantan tak bising. Tak ada tol rupanya.... Abis tu kelantan tak ada highway la yer?

      Awat daif sgt?
      Umno perintah kelantan kot?

      Delete
    7. Kelantan satu2nya negeri termaju pimpinan pas yg tiada tol. Sbb pas sayang ahli pas. Jadi tak payah baya tol

      Delete
    8. Lebuh rayo pun tak ado, camno nak bayo tol

      Delete
    9. Wahai ahli2 PAN jgnle kamu kutuk kelantan yg dulu kamu dewa2kan negeri itu... Dah masuk PAN lidah bercabang pulak

      Delete
    10. Patutlah ramai anjing menyalak mlm ni, tol naik rupanya. Agaknya anjing gila ni...

      Delete
    11. Anjing menyalak mana bayar tol
      Tempat dia x ada haiwei

      Delete
    12. Mana ada kutuk la
      Cuba bace betol2
      Kita cuma cakap kelntn tarak highway, jln kampong, lubang2, sbb tu tak payah bayar tol. Itu kutok ke tu....
      Janganlah cepat ambik hati sangat. Cuba pikir di luar kotak, ni abad 21 la

      Delete
    13. Dia menyalak rumah toll

      Delete
    14. Sapu balak lagi untung drp kutip tol.
      Buat apa nak buat tol

      Delete
    15. Sebenarnya kalau kita ni kera sumbang, kita tak perlu risau bila tol naik. Kita cuma perlu bergayut dari pokok ke pokok untuk sampai ke putrajaya.

      Delete
    16. Jd kera sumbang lebih baik dr jd barua dap

      Delete
    17. Klu dia jadi pm, nak gi putrajaya sebut password "BARUA" pun boleh lepas. Tak payah bayar tol.

      Delete
    18. Byr tol mahal pun buat hapa. Bukan boleh bawak 200km/jam.

      Delete
    19. Dulu masa dlm PAS, baguih korang up kelantan, Kate negeri barokah le, xde bale le, maju le wlaupun korang tahu bnyk pekungnye klantan tu... Tapi lani bila dh masuk pan, barule korang 'puji' kaw2 klantan tu... Tu mksud aku tu.. Bukannye aku emosi ke apeke.. Cuma korang tu kena adille, jgn lidah brcabang..

      Delete
    20. Golongan sekular PAN, DAP memang lidah biawak!! Sekular tu kan bergurukan yahudi laknatullah!! Sebab tu lah golongan sekular @ Al Munafiqun ni dengan penuh semangat menghina Kelantan, walaupun dulu Kelantan dipuji melangit terutama pada masa Anwar Braham kena belasah teruk dengan Mamak Kutty Mahathir!!
      ...sekarang ni bila dah dapat sokongan padu DAPigs dan pelukan Amoi yg tak mandi pagi...terus lupa daratan!!

      Delete
  5. Balik kg dr Jb ke jitra ulang alik baru lebih kurang rm200 aje......minyak keta rm200 aje. Jumlah baru Rm400 aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku lagi jauh ulang alik, dari Bukit Mertajam ke Tamil Nadu, bayar tol di semenanjung Jaffna, kpd bendahari LTTE.. Tv Imayam bg tiket free Air India.

      Delete
    2. Org amno yg miskin2 syok la tol naik

      Delete
    3. Ko selalu ke balik tengok bapak ko kat tamil nadu?

      Delete
    4. Yaa..aku ulang alik sbb bapak sedara aku Presiden Parti Kuali Imayam karapule Putumayam taikayam

      Delete
    5. Ooo cam tu.
      Pak sedara belah bapakk ko ker belah emakk ko? Kiranya ko ni ahli keluargs karapule putumayam taikayam la yer?
      Hebat keturunan ko turrr....

      Delete
    6. Tol aje naik. Jln cam tu jugak. Jem jugak.

      Delete
  6. Ada bloq sebelah bau mcm hangit mungkin nak terbakar sbb jd batu api.ada bloq sebelahnya lg bau hancing byk sgt pelihara anjing agaknya.bloq sebelahnya pula penuh dgn tahi langsung tak ada org masuk.bloq omakkau bau wanggi sbb tu ramai org suka.teruskan omakkau ye n harap bersabar dgn anti fan sbb mereka dikira fan juga.semoga mereka beroleh pedoman

    ReplyDelete
    Replies
    1. MINTAK OMAK MASUK CERITA SG PAHANG AIR MERAH SBB BSUKSIT. TV TARAK CERITA BENDA NEH....

      Delete
  7. Najib & cina...babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAN & DAP... Gila babi.

      Delete
    2. Anjing lalu tarak tol

      Delete
  8. Mat sabulah yg menaikkan harga tol ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tol naik tapi kote mat sabu tak boleh lagi naik2..akibat terlalu kecewa..ngeh3

      Delete
    2. Test try
      Kang ada yg bunting perut ni kang

      Delete
  9. Jika tuan guru dipilih menjadi pm, mungkin tol akan dimansuhkan spt di kelantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha dia nak mansuh tol?
      Kahaktuihhhh

      Delete
    2. Habis la org bayar tol kena barua

      Delete
    3. Tutup tol supaya senang lori kepala kasut angkut balak.

      Delete
  10. Najib blank. Takde idea. Duit dah abis.

    ReplyDelete
  11. Krbsnyakkan tol yg naik adalah dlm kerajaan negeri selangor....sejarah tol dimalaysia dicipta semasa anwar aljuboori srbagai mentri kewangan...INI FAKTA TOL DI MALAYSIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nak bayar tol kalu angkat rumah ko balik kelantan. Sana tak bayar tol

      Delete
    2. Pelik...
      Anwar dlm jel pun tol bole naik.
      Ini mesti kerja yahudi ni
      Tak pun dap

      Delete
    3. Si jubo dlm jel tu x de kena mengena dng tol naik...cuma masa si jubo jadi menteri kewangan tol banyak didirikan....sapa yg bertanggung jawab masa perjanjian tol dulu ...tentu lah kerja si jubo tu....

      Delete
  12. Anak emas kerajaan dapat bonus 1.5 bulan gaji, manakala rakyat marhaen dapat kenaikan harga gula 20 sen, tol, fuel dsb. Memandangkan kite semua kaya-kaya dan tidak menyumbang untuk kemajuan negara maka kita di anak tiri.

    Alangkah baiknya pembayaran bonus yang melibatkan 3 billion itu diberi dalam bentuk subsidi gula, tol, fuel, mungkin harga gula boleh dimaintain untuk setahun lagi.

    Di sektor swasta, jika syarikat itu tidak untung banyak atau rugi maka pada tahun itu tidak ada BONUS, tidak ada INSENTIF, dan perbelanjaan DIKURANGKAN. Tapi BN di waktu menghadapi kerugian RM50bilion setahun dan akan menjadi RM500billion akhir tahun ini masih mampu beri 1.5 bulan gaji bonus?! dan bos dapat 2 600 000 000 billion?

    KEDEPAN ( KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian , SPM 5A dan ke atas degree dan guru , 3A -4A diploma , 1A -2A sijil , 0A buruh , pembantu rumah dan pekerja am kecuali mereka yang bekerja sendiri ) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya . biar bodo buat kerja bodo , pandai buat kerja pandai.heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaaa......bonus tu cukup2 buat bayar tol

      Delete
    2. Katalah gaji 2000 sebulan.
      Tol pegi balik kerja 8 hinggit sehari
      Sebulan 200 hinggit
      Setahun 2400 hinggit
      Duit tol pun tarak cukup

      Delete
  13. maka menyalaklah sang presiden dengan lolongan yang sayu "ooooooooo"...sekian laporan daripada tv putumayam

    ReplyDelete
  14. Hari ini dan hari-hari mendatang adalah hari-hari paling gembira untuk orang-orang UMNO, 3 Jalur, Pegida dan Perkosa. Sebagai penyokong dan pendukung ketuanan Melayu mereka bersyukur kerana kadar-kadar tol dinaikkan untuk meanmbah kantong kerejaan. Orang lain boleh mapuh keghah. Eh nak tanya makcik bibir merah dalam gambar tu janda ke??

    ReplyDelete
  15. Mak Dara yang berdo'a tu ada laki ke atau janda. Mulut lebar dan bibir merah. Bestnye!!!

    ReplyDelete